header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow СВЕТ ОКО НАС arrow Редакција „Руске народне линије“: римски папа као оруђе против Русије
Редакција „Руске народне линије“: римски папа као оруђе против Русије Штампај Е-пошта
петак, 20 мај 2022

 У Ватикану организована провокација у циљу притиска на Кремљ

Данас (11.5.2022. - нап. "Борба за веру") је у Ватикану организована антируска провокација о којој су пренели сви западни и домаћи медији.

Након опште аудијенције на Тргу Светог Петра, папа је традиционално одржао краће аудијенције специјалним гостима. Као случајно, папа Фрања се састао са супругама двојице милитаната пука Азов, забрањеног у Русији, блокираног на Азовсталу.

 „Случајно“ је са њима био и амбасадор Украјине при Светој столици Андриј Јураш, који је, као министар и по вери унијат, у своје време много учинио на прогону канонске Украјинске Православне Цркве Московске патријаршије.

Супруге команданта пука Азов Дениса Прокопенка и Арсенија Федосјука затражили су од папе Фрање да посредује у повлачењу милитаната који су остали у Азовсталу у трећу земљу.

Очигледно, ради веће уверљивости, жене су на састанак са папом стигле у пратњи озлоглашеног провокатора из масовне културе, а сада страног агента Петра Верзилова, који је организовао тзв. „панк молебан“ у Храму Христа Спаситеља вулгарне групе Pussy Riots.

Дивљање богохулница Pussy Riots у Храму Христа Спаситеља у Москви 2012. године (постављање фотографије у текст наше - нап. "Борба за веру")

Према извештајима, супруге милитаната предале су Фрањи неколико фотографија и – из неког разлога - апел Владимиру Путину Његовог Блаженства Митрополита Онуфрија.

Такође се наводи да је састанак део велике кампање – после Ватикана, жене ће у пратњи Верзилова кренути на путовање кроз Немачку и друге европске земље како би покушале да утичу на европске власти да изврше притисак на Москву да дозволи одлазе нациста „Азова“.

Сада треба очекивати активирање посредничких иницијатива папе, који настоји да освоји поене за себе, тражећи „миротворни гест“ од Путина и Русије – да ослободи неонацистичке злочинце из Азовстала који не желе да се предају руској армији.

У медијима су се понављали извештаји да међу милитантима блокираним на Азовсталу можда има високих официра земаља НАТО-а.

Дакле, „миротворство“ папе Фрање може сакрити не само имиџ интереса Ватикана, већ и сасвим очигледан покушај избегавања казне не само за неонацисте Азова, већ и за њихове покровитеље и учитеље из НАТО-а.

 

 

Превод са руског: "Борба за веру"

Извор: "РНЛ"

Последњи пут ажурирано ( петак, 20 мај 2022 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 25 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.