header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow САОПШТЕЊА arrow Уредништво: Београдска патријаршија „забола нож у леђа“ Руској Цркви
Уредништво: Београдска патријаршија „забола нож у леђа“ Руској Цркви Штампај Е-пошта
среда, 25 мај 2022

 Ових дана пишемо, појашњавамо и упозоравамо на несагледиве последице које ће по Српску Цркву имати издаја звана давање аутокефалије расколничкој „Македонској православној цркви“. Међутим, српски неофанариоти и ћутолози „правоверни“ епископи су на најподмуклији начин издали и Руску Православну Цркву. Ево како.

Поглавар расколничке Охридске архиепископије (МПЦ-ОА), архиепископ Стефан на заједничкој литургији с Порфиријем Перићем, Иринејем Буловићем и Јоаникијем Мићовићем, у Саборноме храму Свети Климент Охридски у Скопљу рекао је, између осталог:

 А та радост братскога помирења, која је произашла из материнске иницијативе Мајке-Цркве — Васељенске патријаршије и Његове Свесветости, и из које је произашла снисходљивост, пуна љубави и разумијевања сестринске Патријаршије Српске...“

Видите ли шта прича овај расколник? Он архирасколнике са Фанара, који су признавањем укрофашистичке секте зване „Православна црква Украјине“ – изазвали раскол у светском Православљу највећи после 1054. године – назива „Мајком – Црквом“, а Српску Православну Цркву назива „сестринском Патријаршијом Српском“. За њега је „радост братског помирења“, односно аутокефалија, заслуга је „материнске иницијативе Мајке – цркве Васељенске Патријаршије“, а Српска Црква је ту била само да „снисходљиво“ аминује право Фанару да даје и признаје аутокефалије! Присутни „српски“ епископи Порфирије, Буловић и Јоаникије нису на то реаговали, што је НОЖ У ЛЕЖА РУСКОЈ ПРАВОСЛАВНОЈ ЦРКВИ, јер се тим чином аминује право Фанару да даје аутокефалије расколничким структурама сваке Помесне Православне Цркве. То је легализација преседана са признавањем укро-фашиста за цркву, и легитимизација права Фанару да то може убудуће учинити и са црногорским, хрватским, војвођанским и било којим другим расколницима који ће се одвојити од СПЦ.

Такозвани „архиепископ“ Стефан ово о чему говоримо потврђује и чињеницом да је за њега кључна служба коју ће на празник Свете Тројице – Свете Педесетнице – која се сматра рођенданом Цркве, бити служена на Фанару:

„НАШЕ ПИСМО БЛАГОДАРНОСТИ и НАША МОЛБА ЗА САСЛУЖЕЊЕ ПРИХВАЋЕНА и да на ‘рођендан’ Цркве, на Педесетницу, служићемо у храму ВАСЕЉЕНСКЕ ПАТРИЈАРШИЈЕ на Фанару”.

Архирасколник и јеретик Вартоломеј, 9. маја је издао акт о признавању каноничности расколничке македонске јерархије. То је потом Београдска патријаршија само потврдила. Као што смо већ написали, српски неофанариоти су одиграли представу за народ у стилу – ми морамо признати Македонце, јер ако ми то не учинимо, учиниће Вартоломеј. А да су на челу Београдске патријаршије правоверни, шта би учинили? Врло просто: пустили би да Вартоломеј доврши своје расколништво са Македонцима до краја. Да им призна аутокефалију, као што је учинио са украјинским расколницима. Тако би био изведен на чистац као архирасколник, а Македонце би признале вароватно само издајничке Помесне Цркве – Грчка, Кипарска и остали сателити Фанара који протагонишу фашистичку идеју о примату грчких цркава у односу на словенске.

Но, ми већ годинама пишемо, Српска Црква је окупирана. Окупатори наше Свете Цркве у Ватикан и Фанар, а у врх СПЦ инсталиралису колаборационисте – неофанариоте.

Али, има, донекле, и једног добра: неофанариоти, који су глумили русофиле, као на пример епископ бачки Иринеј Буловић – демаскирали су се као верна чеда Вартоломеја - архирасколника и мрзитеља Словенских Цркава.

 

 

Да ли вам се допао овај прилог? „Борба за веру“ је непрофитни православни медијски ресурс који мисионари Истину Православља и нуди бесплатну информативну услугу, која постоји само захваљујући донацијама својих читалаца.
Хвала вам на подршци и од Бога вам изобиље Његових дарова! 

Последњи пут ажурирано ( петак, 27 мај 2022 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 90 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.