header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow СВЕТ ОКО НАС arrow Технологија апокалипсе - уређаји ће бити инсталирани у људска тела,
Технологија апокалипсе - уређаји ће бити инсталирани у људска тела, Штампај Е-пошта
понедељак, 30 мај 2022

 Шеф Нокије је предвиђа крај паметних телефона

Пека Лундмарк је поделио своју визију развоја тржишта паметних телефона током свог говора на Светском економском форуму у Давосу.

Извршни директор Нокије Пека Лундмарк очекује да ће 6Г мобилне мреже бити оперативне до краја деценије, али не мисли да ће паметни телефон и даље бити најпопуларнији уобичајени интерфејс у ​​то време. Од 2030. корисници ће почети да напуштају своје телефоне у корист других уређаја, преноси речи стручњака CNBC.

 „До тада, паметни телефон какав данас познајемо дефинитивно више неће бити најчешћи интерфејс“, каже Лундмарк. "Многи уређаји ће бити уграђени директно у наша тела."

Шеф Нокије није прецизирао на које уређаје мисли, али неке компаније, попут Неуралинка Илона Маска, већ раде на стварању електронских уређаја који се могу уградити у мозак и користити за комуникацију са рачунарима и другим људима. На базичнијем нивоу, чипови се могу уградити у прсте људи и користити за откључавање ствари.

На питање када ће, према речима стручњака, свет прећи са коришћења паметних телефона на коришћење паметних наочара и других уређаја који се носе на лицу, Лундмарк је рекао да ће се то догодити пре појаве 6G.

Подсетимо се да Нокија, са седиштем у Финској, гради телекомуникационе мреже које омогућавају телефонима и другим уређајима са приступом Интернету да међусобно комуницирају.

Последњи пут ажурирано ( уторак, 31 мај 2022 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 31 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.