header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow СВЕТ ОКО НАС arrow Неохитлеровска коалиција: Грчка предаје совјетске тенкове Украјини
Неохитлеровска коалиција: Грчка предаје совјетске тенкове Украјини Штампај Е-пошта
четвртак, 02 јун 2022

 Немачка и Грчка су се договориле о испоруци Кијеву грчких тенкова совјетског типа, а као одговор Берлин мора да испоручи Атину модерне оклопне транспортере, рекао је немачки канцелар Олаф Шолц.

 „Ми подржавамо земље које, на пример, имају на располагању тенкове из залиха Варшавског пакта. Већ смо успели да припремимо велики број таквих специјалних споразума“, цитира Шолца ТАСС.

Он је навео да се Берлин договорио са Атином о додели совјетских тенкова Украјини. „За ово ћемо обезбедити [Грчкој] немачке оклопне транспортере“, објаснио је канцелар.

Према његовим речима, војни ресори земаља разрађују конкретне услове овог посла. Шолц је нагласио да се о сличном споразуму разговара и са Пољском.

Руски председник Владимир Путин је током разговора са немачким канцеларом Олафом Шолцом и француским председником Емануелом Макроном заоштрио питање о опасној природи испоруке оружја украјинским властима, упозоравајући на ризике даље дестабилизације ситуације и заоштравања хуманитарне кризе. .

Немачка агенција ДПА известила је да постоје „неформални“ споразуми између земаља НАТО-а да се уздрже од испоруке одређених система наоружања Украјини. Ова „војна тајна“ откривена је у Немачкој. 

 

 

Превод са руског: "Борба за веру"

Извор: "ВЗГЛЯД"

Последњи пут ажурирано ( четвртак, 02 јун 2022 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 22 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.