header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow САОПШТЕЊА arrow Уредништво: Српски екуменисти, џаба сте кречили! - Бог вам је помешао језике!
Уредништво: Српски екуменисти, џаба сте кречили! - Бог вам је помешао језике! Штампај Е-пошта
понедељак, 06 јун 2022

 Македонски „архиепископ“ изјавио да ће тражити Томос од Фанара!

          Такозвани архиепископ охридски Стефан уверен је да само Вартоломеј има право да даје аутокефалност.

Поглавар Македонске православне цркве архиепископ Стефан рекао је да ће "Охридска архиепископија" тражити од Васељенске патријаршије Томос за аутокефалност, јер је то једина црква која има право да даје таква документа у складу са традицијама и канонима. Ово преноси doxologiainfonews.com позивајући се на интервју са архиепископом охридским Стефаном грчком издању «To Vima».

Такође, поглавар Македонске цркве очекује да ће фанарски томос прихватити све помесне православне цркве. Према речима скопског архирасколника, циљ Охридске архиепископије је да добије „праву аутокефалност, коју признају сви“.

 „Остаје на снази канонско предање да само Васељенска патријаршија даје Томос о аутокефалности, а друге Цркве то са поштовањем прихватају“, уверен је архиепископ охридски.

Подсетимо, патријарх српски Порфирије је 5. јуна 2022. године уручио архиепископу Стефану Томос о аутокефалности Македонске цркве.

Из ове вести се види да је „Борба за веру“ поново била у праву. Наша аналитика не омањује, нити обмањује, као што то чине квази-црквени аналитичари и разноразни стручњаци у неким антисрпским и антицрквеним информативним агенцијама и дневним листовима.

Циљ српских екумениста са давањем аутокефалије македонским расколницима је био: да „покрију“ Вартоломејеву расколничку огољеност. Шта смо ми говорили: да СПЦ-ом управљају правоверни, они би пустили Вартоломеја да заврши процес који је почео 9. маја легализацијом македонског „клира“. Да, потом, да Македонцима и аутокефалију, Томос и све по реду, тако да сав васиони свет види истанбулског папу у правом светлу – као највећег расколника и разбијача Православне Цркве у њеној историји.

Али, Бог је вавило-екуменистима помешао језике, па су – све једно – сви истерани на чистац у њиховом правом светлу, пардон – мраку!

 

Да ли вам се допао овај прилог? „Борба за веру“ је непрофитни православни медијски ресурс који мисионари Истину Православља и нуди бесплатну информативну услугу, која постоји само захваљујући донацијама својих читалаца.
Хвала вам на подршци и од Бога вам изобиље Његових дарова! 

Последњи пут ажурирано ( уторак, 07 јун 2022 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 31 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.