header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow СВЕТ ОКО НАС arrow Драган Вујичић - зашто "давосцима" смета стока
Драган Вујичић - зашто "давосцима" смета стока Штампај Е-пошта
недеља, 12 јун 2022

 ...Пре три недеље редакициај Stuff.NZ се једноставно запиталао: Може ли ГМ спасити планету?“ Дакако, генетски модификована храна ће нас све спасити од кризе хране, али и глобалног загревања. Плус све што им падне на памет.

На другој страни медаље „новог одговора на криз хране“ нашла се „глупост органске пољопривреде“ Vall Street Journal  извештава:

Украјинска криза открива глупост органске пољопривреде: Како цене хране нагло расту, свет мора да призна да не може да живи без модерне, ефикасне пољопривреде.

Чланак „Савез за науку“ који је горе поменут даје све од себе да критикује про-органске планове ЕУ „од фарме до уста“, тврдећи да „[органска пољопривреда] има ниже приносе и да би била повезана са повећањем глобалних емисија [стакленичких гасова] изазивањем промена коришћења земљишта на другим местима“.

У међувремену, Ерик Фирвалд, извршни директор швајцарске групе за агрохемикалије Сингента рекао је швајцарским новинама NZZ am Sonntag да Запад мора „зауставити органску пољопривреду како би помогао будућој кризи са храном“, додајући да је органска пољопривреда пропаст за планету, јер се орањем поља испушта више угљен-диоксида у атмосферу.

Пошто смо управо видели како се одвијала кампања насилне вакцинације против Ковид-19, није тешко видети како ће про-ГМ притисак кренути одавде. Геномски уређени усеви и животиње на фарми постаће нова „настаљена наука“.

Они ће се продавати јавности као јефтинији, хранљивији, бољи за животну средину и добри за „спречавање будућих пандемија“ (да, то су већ буквално рекли).

ГМ храна као “слава Украјини“

Наравно, свако ко се одупре настојању да се генетски уреди храна и/или оплакује планирану смрт органске пољопривреде, биће оптужен да „доводи у питање науку“.

Конзумирање ГМ хране ће „одрадити свој део“ и „помагати Украјини“, док ће људи који желе скупље органске производе бити сматрани „непатриотски“ или „себичними“.

Месу будућности и прерађевинама од њега постоји такође сампо један пут -кроз генски модификоване,овце,рајве свиње…

https://www.dw.com/en/can-genetic-

Може ли генетски инжењеринг учинити месо еколошки одрживим питао се Дојче веле ?

Овце и лосос су климатски погоднији за одрживост климе јер такве јединке једу мање, али расту брже.

Истраживачи користе генетски инжењеринг како би дизајнирали животиње за сточарство будућности.

И почетак овог пута враћа нас на 1990. и на бика Хермана. Првог у свету „трансгенском“ волу, животињу којој је имплантиран страни ген, специјални протеин који се налази у људском млеку. Херман је преживео и добио потомство за које се надамо да ће производи млеко које садржи људски протеин.

Бик Херман је био први у дугом низу генетски модификованих животиња.

Научници су желели да искористе млеко од потомства донора Хермана за развој лекова, укључујући и борбу против сиде.
Али пројекат је пропао.

Ипак, сан о генетском модификовању домаћих животиња је почео, укључујући наду у биоинжењеринг одрживијег меса и млечних производа.

Климатске овце и еко свиње постале су стварност а неке сорте би могле „да се боре против глобалног загревања“-тврди „Еко- освешћена и климатски одржива штампа“.

Током 2000-их, канадски научници су створили такозвану „Енвиропиг“ свињче, са генима измењеним да би модификовали његову варење. Пошто животиња излучује до 66% мање фосфата од обичних свиња, оне мање загађује подземне вода и реке животињским отпадом.

Нажалост недостатак финансирања довео је до прекида пројекта 2012.

У последње време, биоинжењеринг животиња се користи у борби против климатских промена.

Сточарска производња широм света генерише 14,5% глобалних емисија гасова стаклене баште, према Организацији за храну и пољопривреду (ФАО), укључујући метан који уништава климу, који је отприлике 28 пута јачи од ЦО2 и производи се током варења биљне хране-каже се у светим писмима Енвиронменталиста.

Продор овце на пољу метана

Израчунали су да око 20% емисија метана из крава је повезано са генетским саставом животиње. Стога би могло бити могуће ускоро смањити емисију метана од стоке уз помоћ „уређивања гена“, (тврди америчка Фондација за информационе технологије и иновације.)

Мада велики напредак још није направљен у погледу крава, овца која је недавно узгајана на Новом Зеланду емитује 13% мање метана од просечне овце. Узгајивачи су израчунали да ако се свих 25 милиона оваца Новог Зеланда замени овом расом, то би могло да смањи емисију метана из индустрије оваца за 1% годишње. Али истраживачи кажу да би то било „значајно“ јер се акумулира током времена.

До данас, постоје само две генетски модификоване животињске врсте одобрене за потрошњу широм света: ГалСафе свиња и АкуАдвантаге лосос, обе произведене у САД.

ГалСејф свињетина не садржи алфа шећере, који код неких људи изазивају алергијске реакције, али још није доступна у слободној продаји. Компанија планира да користи животиње првенствено за производњу лекова и стварање органа без алфа шећера за трансплантацију људима.

AkuaAdvantage лосос је, с друге стране, доступан потрошачима у Северној Америци. Убацивањем гена других морских риба у лососа, он не расте само у пролеће и лето, већ и током целе године.

Генетски модификован лосос такође достиже своју кланичну тежину двоструко брже од обичног лососа, али захтева једну петину мање хране. Око 70% рибе уловљене широм света тренутно се прерађује у храну за рибе. Истраживачи се надају да би се ова пропорција могла смањити захваљујући биоинжењерингу.

И док нам Гејтсови и Швабови научници не спакују генски промењено месо у шницле и не реше проблем са покиданим ланцима производње, људи у индустријализованим земљама требало да једу мање меса из здравствених разлога – и ради веће одрживости.

Светски економски форум завршавајући своју мрачну годишњу конференцију у Давосу, издао је суморно упозорењео будућности планете и претњама које представља ослањање на протеине меса у свакодневној исхрани.

Кажу: Потрошачи хитно морају да се одрекну роштиља, промене своје навике у исхрани и прихвате веганске алтернативе месу.

То укључује житарице и морске алге, алге, кактусе, па чак и семенке авокада, заједно са мноштвом других „климатски корисних намирница“ и извора протеина без меса који ће спасити планету од уништења.

Давос „чаробњаци“ су утврдили „да је систем исхране одговоран за трећину укупне глобалне емисије СО2, тако да не постоји друго него садашње време да се промени лична исхрана.

Прелазак на првенствено биљну исхрану такође би могао да спречи губитак хиљада врста дивљих животиња, саветују.

https://www.breitbart.com/environment/

…Ова криза са храном је стварна и морамо пронаћи решења“, рекао је генерални директор Светске трговинске организације Нгози Окоњо-Ивеала на трговинском панелу у Давосу.

Јесте одвратно али тек се “пробија“

Швабови кувари су објавили почетну листу менија како би помогли потрошачима да промене своју исхрану „новим и иновативним опцијама које су тек недавно почеле да се пробијају на глобално тржиште“.

Ови укључују:

Алге: комбинујући свој угљен-негативни профил са одрживим изворима, алге имају потенцијал да промене систем исхране на боље, а истовремено су добре за ваше здравље, захваљујући својим есенцијалним масним киселинама и високом садржају витамина и антиоксиданата. Иако се можда не свиђају најзахтевнијим потрошачима, алге заправо поседују укус попут меса, умами, што их чини идеалном заменом за месо. Такође се могу сушити и млевати да би се добили здрави зачини и преливи налик сосу.

Кактуси: многе врсте кактуса су јестиве и садрже велике количине витамина Ц и Е, каротеноида, влакана и аминокиселина. Стабљике кактуса су дуго биле део мексичке кулинарске традиције и сада почињу да улазе на међународно тржиште кроз нове, укусне концепте.

Неуобичајене житарице: ако не желите да промените своју исхрану необичним састојцима, можете се одлучити за постепенију промену диверзификацијом извора угљених хидрата. Упркос постојању 21 различите врсте житарица, у овом тренутку пиринач, пшеница и кукуруз чине више од 50 одсто глобалне потрошње . Одлучивање за различите врсте житарица (као што су амарант, фонио или хељда) не само да ће вам пружити већу нутритивну вредност, већ ће вам такође помоћи да побољшаме здравље земљишта и очувамо биодиверзитет.

https://www.breitbart.com/

Док се месо од Хермана најзад генски не унереди ваља знати и „Сваке године широм света од кардиоваскуларних болести умре 17 милиона људи: повишен крвни притисак, срчана аритмија, атеросклероза или срчани удар.“

„Пандемија је погодила друштва с поремећајима у исхрани“, каже фармаколог и нутрициониста Мартин Змолих са Института за нутриционистичку медицину при Универзитету у Либеку.

Према студији „Атлас меса“ коју су објавили Фондација Хајнрих Бел и БУНД 2021, глобална потрошња меса се у последњих 20 година удвостручила. У 2018. поједено је 360 милиона тона. То не само да има разорне ефекте на емисију гасова који изазивају ефекат стаклене баште, на биодиверзитет и потрошњу воде, већ се људи разболевају.

А стока је килматски и неодржива.

Недавно објављена студија Универзитета у Бону долази до закључка да се потрошња меса само у Европи мора смањити за најмање 75 одсто ако се желе постићи климатски циљеви.

Иако расте број вегетаријанаца и вегана, расте и глобална конзумација меса. Животињама је потребна храна, вода и земља. Глобалне емисије гасова који изазивају ефекат стаклене баште из производње меса и животињских производа двоструко су веће од оних из производње биљне хране, показала је једна студија из 2021. Готово 60 одсто емисија гасова штетних по климу у прехрамбеном сектору може се приписати производњи животињских производа.

Давос кораци пред самодетонирање

Предстојећи „катастрофа због глади“ само је следећи корак ка чину самодетонирања глобалног економског система који услед похлепе најбогатијих више не може да преживи. Да буде јасније, у минулој двоипогодишњој Корона кризи штампани су из ничега билиона и тако смопреживели овај период а најмоћнији и најбогатији зарадили као никад: Рецимо Маск је 10 пута богатији него 2020.

Они који нису Маск у Сједињеним државана према државој стистици из 2020.просечно по домаћинству годишње зарађивали су 67.521 долар

Када би се садашњи државни дуг САД поделио овог пута на сваког грађанина најмоћније земље -сваки би дуговао по 778.000 долара.Међутим,то би значило да су и бебе и други који не зарађују „задужени“ а истина је да дугују само порески обвезници,они који раде и то по два милиона долара по глави.

У Европи је исто јер је ЕК себи одршене руке да „штампа будућности“како јој падне на памет.

Дакле систем је пред падом и кад „клекне“(уз глад или бомбе)мора да се ресетује али у поредак за који је најважније обезбедитити да најбогатији не буду на губитку.

И ту долазимо до Давоса и Шваба и других алехемичара са „уграђеном системском грешком“.

Наиме они верују да централним планирањем могу да контролишу економске и социјалне процесе који опет имају сопствени ум и законитисти које се мењају: цене, инфлацију, економски трендови, похлепа…

Пре њих то није успело совјетима ни другим левичарима широм света који су разрађивали ове утопистичке идеје „ин виво“и ниједна назнака не постоји да би Шваб и његови алхемичари тако нешто могли да изведу.

Одустајање им није варијанта

Ипак 2022. у Давосу презентован је рад нечега што су назвали ЕСГ комисија, ентитет састављен од архитеката еколошких, друштвених и управљачких елита. Они су приказани као „писци будућности“, односно људи задужени да направе мере и правила одрживог привредног и социјалног окружења.

Простије речено: пљескавица на роштиљу или прасетина на буковини немају никакве шансе да уђу у ланац снабдевања јер сем што месо није сертификовано опасни су и ћумур, а о буковини нема говора. Пљескавица од одрживог „Херман меса“ спремљени на одрживим енергијама дакле имају права сваког првенства на тржишту.

Говорећи о оваквом поретку сутрашњице Брајан Мојнихан председник и извршни директор Бенк оф Америка запретио је компанијама да ће бити доведен у ред.

Он се обавезао да ће искористити економски утицај целе своје организације, укључујући средства својих индивидуалних власника рачуна, рекавши: „200.000 људи, има биланс стања од три трилиона долара, и 60 милијарди трошкова…

Ови“приватници“наиме такође треба да финсиирају овај невиђени репресивни апарат својим новцем.

И сада је трка са верменом.

Тренутак детонације светске економије се програмирано ближи а рат,цене гаса, горива,хране или нова зараза додају убрзање.Уз то западни политичари су обезбедили „јединство“и услаглашеност код поданика да (због короне, Путина или у вези са пљесковицом ) „буду на правој страни историје“.

После великог економског праска чека нови светски монетарни дигитални поредак са програмибилним валутама са којима би се трговало-строго по ЕСГ директивама и у којем и ваш новчаник заувек био у њиховом џепу.

КР кодирање које може да ускладишти око 30.000 тачака информација, или више, о сваком грађанину пратиће на сваком кораку који предузмете,дакле биће познато са којим људима се срећете ,знаће о вама и о храни коју једете, о путовање на које кренете шта трошите а шта би да уштедите.

КР кодови се у већ нашим животима.

А,наше нове дигиталне валуте,биће наоружане подацима из друштвених медија и преко цензура. Технолошки гиганти, који раде са владом, испуњаваће сопствену верзију социјалне правде дигиталном тиранијом и корпоративном цензурум , кад год желе, под којим год изговором желе у одсуству било каквог правог процеса, прегледа или жалби. Биг тех ће имати лиценцу да одређује ко је довољно достојан да буде део друштва.

А, ко да гризе руку која га храни?

Аустралијака Џули Инман Грант у Давосу је подсећамо,говорила о потреби да се преиспитају различита права, укључујући право на слободу говора.( Рекалибрација(
Заиста, државни идиотизам нема граница а Давос је лидер свих идиота. Готово сви лидери западне цивилизације су из Давос школе идиотлука и зато је свако питање које људи, сад већ сами себи постављају: Да ли су они нормални-питање са уграђеним одговором.

Како пролазе кажњени

У међувремену док још један,велики број људи не постане гладан Авганистанци су већ „кажњени“. Већина њих не може да прехрани себе и породице, а милиони су у питању.

Антонио Гутереш, генерални секретар Уједињених нација, нагласио је да људи у Авганистану већ продају своју децу и делове тела да би прехранили своје породице.

Нешто што зову, Интегрисана класификација фаза безбедности исхране“(тело УН) објавила је извештај који предвиђа значајно смањење хуманитарне помоћи у храни Авганистану са 38% на само 8 одсто. Такође открива да сиромаштво погађа 20 милиона људи у Авганистану… Као резултат тога, 6,6 милиона појединаца суочава се са хитним случајем глади , док се 13 милиона суочава са озбиљном кризом.Имају Авганситанци седам милијрди долара у банкама Вашингтона али не могу до њих.

Нешто са стандардима око уређења Хермана треба да испуне.

КР кодирање може да ускладишти око 30.000 тачака информација, или више, о сваком грађанину – пратећи вас на сваком кораку који предузмете, људе које сретнете, храну коју једете, путовање које кренете. Мајстори који управљају овим информацијама вас познају боље него ви сами себе.

КР кодови се тихо увлаче у наше животе. Многи ресторани више немају штампане меније – имате апликацију на свом мобилном телефону и направите КР снимак екрана“ и бинго, док читате јеловник свог ресторана, „они“ знају где сте и шта једете.

 

Извор: https://www.in4s.net/wp-content/uploads/2022/06/Bik-Herman.jpg

Последњи пут ажурирано ( недеља, 12 јун 2022 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 63 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.