header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow СВЕТ ОКО НАС arrow Бил Гејтс: „Ако се појави још један…“
Бил Гејтс: „Ако се појави још један…“ Штампај Е-пошта
уторак, 14 јун 2022

 Бил Гејтс, оснивач Мајкрософта упозорио је на могућност избијања нове пандемије.

Један од најбогатијих људи на свету учествовао је на самиту „Тајм 100“ у Њујорку и том приликом говорио о последицама вируса ковид-19 као и могућности избијања нових пандемија.

Том приликом је навео да човечанство у случају следеће пандемије не би требало да рачуна на срећу.

„Ако се појави још један вирус са сличном вирулентношћу, али с много већом стопом смртности, на пример пет одсто, то би могао бити крај друштва. Шанса да се догоди још једна пандемија у идућих 20 година већа је од 50 одсто“, рекао је Гејтс за „Тајм“ током самита.

Гејтс је додао како би само у склопу превентивних мера и припреме за следећу пандемију требало издвојити најмање око милијарду долара на светском нивоу.

„Они са својим усуглашеним ставовима могу помоћи човечанству да безболније и лакше преброди разорне пандемије“, закључио је и позвао светске челнике да оформе глобални тим од око 3.000 стручњака за заразне болести.

Говорећи о идеји удружених научника рекао је да би тиме управљала Светска здравствена организација.

Kако каже, једна од главних улога удружених научника била би обавеза извођења вежби избијања епидемије у појединим државама како би се проверило колико су припремљене.

„Идућа пандемија могла би имати пуно већу стопу смртности од ковида-19“, сматра Гејтс.

Службени број умрлих од ковида у свету износи око 6.3 милијуна, а стручњаци процењују да је стварни број смртних случајева много већи. Светска здравствена организација проценила је да је било око 14.9 милиона смртних случајева повезаних с ковидом у 2020. и 2021. години.

 

 

Извор: "Интермагазин"

Последњи пут ажурирано ( уторак, 14 јун 2022 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 22 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.