header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow СВЕТ ОКО НАС arrow Римски папа планира сусрет с патријархом Кирилом
Римски папа планира сусрет с патријархом Кирилом Штампај Е-пошта
уторак, 14 јун 2022
          Према речима понтификса, он се нада да ће се сусрести са поглаваром Руске православне цркве током Конгреса светских и традиционалних религија, који ће бити одржан у Нур-Султану у септембру 2022. године.

Папа Фрањо је рекао да се нада да ће се састати са патријархом Кирилом у Казахстану у септембру, преноси la Stampa, која је објавила фрагмент разговора понтифекса са челницима језуитских издања у Европи.

 „Требало је да се нађем са њим 14. јуна у Јерусалиму да разговарамо о нашим пословима. Али... заједничким договором, одлучили смо да одложимо састанак за каснији датум како наш дијалог не би био погрешно схваћен“, рекао је папа.

 „Надам се да ћу се срести са њим на генералној скупштини у Казахстану у септембру. Надам се да ћу моћи да га поздравим и да мало поразговарам са њим као пастором“, додао је понтифекс.

Папа Фрањо намерава да у септембру посети Казахстан како би присуствовао 7. Конгресу вођа светских и традиционалних религија, који ће бити одржан у Нур-Султану.

Последњи пут ажурирано ( уторак, 14 јун 2022 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 18 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.