header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow СВЕТ ОКО НАС arrow Сасвим нормално - код римокатолика пси иду на "причест" - са освртом Уредништва
Сасвим нормално - код римокатолика пси иду на "причест" - са освртом Уредништва Штампај Е-пошта
среда, 15 јун 2022

 Хомосексуалац ​​Рајнер Марија Шислер, пастор цркве Св. Максимилијана у Минхену, дозвољава псима да учествују у Новус Ордо миси, преноси конзервативни римокатолички сајт "Глориа.Тв."

 Код нас је сасвим нормално да се људи причешћују са својим псом“, рекао је Шислер у интервјуу за Domradio.de (12. јун).

Тиме је признао да је Новус Ордо пропао. Минхенска надбискупија, којом управља кардинал Маркс ове године није заредила ниједног свештеника.

 

Осврт "Борбе за веру":

 Ово је типичан пример докле је реформаторство Другог ватиканског концила (1962-1965.) године, довело Римокатоличку „цркву“ – до ишчезнућа.

„Новус ордо“ миса је, иначе, новотарска римокатоличка миса уведена под истим изговором којим се служе и српски новотарци – да се богослужење приближи народу.

С тим што реформисање православне Свете Литургије, али и унутрашње уређење храмова (скидање двери и уклањање иконостаса) имало за циљ усличавање Литургије миси, како би млаки „православци“ били преверени у латинску јерес, а да то и не примете.

Но, неће дуго времена проћи, када ће и српски новотарци – рецимо бискуп Гргур немачки међу првима – чинити исто што и горепоменути римокатолички пастор.

Живи били па видели!

Последњи пут ажурирано ( среда, 15 јун 2022 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 6 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.