header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow СВЕТ ОКО НАС arrow Кедми: Ако Русија победи – доћи ће у питање постојање ЕУ и НАТО, а и целовитост САД
Кедми: Ако Русија победи – доћи ће у питање постојање ЕУ и НАТО, а и целовитост САД Штампај Е-пошта
четвртак, 16 јун 2022
            Украјина источно од Дњепра већ је фактички изгубљена, и за кијевски режим и за Запад, оценио је светски познати израелски војни експерт Јаков Кедми.

Кад ће се руска застава појавити над Харковом или древним руским градом Черниговом – то, по његовом мишљењу, сада са војне тачке гледишта нема принпипијелни значај.

- А када ће се руске државне заставе почети да вијеоре над Одесом и Иљичевском (Измаилом) – е, то има значај. Значај има и колико ће се на запад од Дњепра померити граница. Чим Русија узме Одесу, преузеће и контролу над Придњестровљем. Даљи потези су – контрола над Виницком и Житомирском облашћу јер ће то Кијев, Карков и целу украјинску армију одсећи од сваког снабдевања са Запада. то ће бити крај комедије.

Украјина је, наглашава Кедми, прва фаза стратеког конфликта Русије са Западом. И прецизира:

- Ако Русија изгуби – почеће одбројавање уназад њеној државности. А ако победи – САД  и Запад ће изгубити улогу коју су досад имали у светској економији. А и генерално: свет ће почети да равна према победнику. Са победником ће ићи даље.

 - Иначе, ако победи Русија, НАТО ће морати да се врати на стање до 1997-ме, а то ће онда бити сасвим друга Европа и друга економија. А и други НАТО, ако буде постојао.

И свет ће бити други. Сви ће гледати да се прилагоде том новом стању ствари.

То ће се тицати не само земаља источне Европе, већ и целовитости Сједињених Држава и постојања Европске уније и НАТО.

 

 

 

Извор: "Факти"

Последњи пут ажурирано ( четвртак, 16 јун 2022 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 41 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.