header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow СВЕТ ОКО НАС arrow Изабран нови шеф свејеретичког "Светског савета цркава"
Изабран нови шеф свејеретичког "Светског савета цркава" Штампај Е-пошта
петак, 17 јун 2022

 Презбитеријански пастор и доктор теологије Џери Пилеј постао је генерални секретар Светског савета цркава.

Централни комитет Светског савета цркава изабрао је 17. јуна 2022. Џерија Пилаја за свог генералног секретара, пренео је званични сајт ССЦ.

Др Пилеј ступа на дужност 1. јануара 2023. године. Он ће заменити вршиоца дужности генералног секретара протојереја Џона Саука, који је на тој функцији од априла 2020. након што га је напустио норвешки лутерански пастор Олаф Фуксе Твеит.

 Свештеник Џери Пилеј, доктор теологије, декан факултета теологије и религије на Универзитету у Преторији, припада Уједињеној презбитеријанској цркви Јужне Африке. Рођен је 1965. године у граду Натал (Јужна Африка) у породици имиграната из Индије, студирао је на Универзитету у Дурбану.

Џери Пилеј ће постати осми генерални секретар у историји ССЦ од оснивања Комонвелта цркава 1948. године. Генерални секретар је главни извршни службеник ССЦ-а, руководи његовим радом и сноси пуну одговорност за активности Савета и његовог особља.

 

Да ли вам се допао овај прилог? „Борба за веру“ је непрофитни православни медијски ресурс који мисионари Истину Православља и нуди бесплатну информативну услугу, која постоји само захваљујући донацијама својих читалаца.
Хвала вам на подршци и од Бога вам изобиље Његових дарова! 

Последњи пут ажурирано ( петак, 17 јун 2022 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 14 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.