header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Отшелница „Руске православне староверске цркве“ Агафја Ликова замолила Путина да је посети Штампај Е-пошта
петак, 24 јун 2022

 Позната пустињакиња Агафја Ликова из тајге послала је писмо руском председнику Владимиру Путину са молбом да је посети. Ово је саопштио предстојатељ Руске православне староверске цркве (РПСЦ), митрополит московски и целе Русије Корнилиј.

 „Недавно су јој освештали кућу, која је изграђена. <...> Веома нас срдачно дочекује, моли се за нас, чак очекује и долазак председника. Она се моли за њега, чак му је написала и писмо – можда ће бити могуће да дође“, рекао је митрополит у интервјуу за ТАСС.

Агафја Ликова је једина преживела представница староверске породице, коју су геолози пронашли 1978. године у Западном Сајану. Ликови су живели у потпуној изолацији од 1937. године, преноси Цариград.

Касније се сибирска отшелница уселила у нову кућу изграђену уз подршку бизнисмена Олега Дерипаске. У септембру исте године избио је пожар на територији резервата у Хакасији, где живи  отшелница, преноси NEWS.ru.

 

 

Да ли вам се допао овај прилог? „Борба за веру“ је непрофитни православни медијски ресурс који мисионари Истину Православља и нуди бесплатну информативну услугу, која постоји само захваљујући донацијама својих читалаца.
Хвала вам на подршци и од Бога вам изобиље Његових дарова! 

Последњи пут ажурирано ( петак, 24 јун 2022 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 34 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.