header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow ПРАВОСЛАВЉЕ-актуелно arrow Војислав Крстић: Молитвена техно-журка у част аутокефалности Брозовој православној цркви (видео)
Војислав Крстић: Молитвена техно-журка у част аутокефалности Брозовој православној цркви (видео) Штампај Е-пошта
среда, 06 јул 2022

Неколико дана након „историјске одлуке“ о давању аутономије Брозовој православној цркви, уследила је и додела томоса о аутокефалији „сестринској цркви“, којом приликом се „свети храмови и манастири, нарочито светиње из немањићког периода и познијег периода српског присуства, црквеноградитељства и културног стваралаштва на тлу данашње Северне Македоније, као и укупна покретна и непокретна имовина СПЦ, унутар њених граница, уступају на коришћење новој аутокефалној сестринској цркви“.

„Не постоји ништа што можемо сами исцелити, не може само нашим моћима, сада је рана исцељена и то је чудо Божје и дар Божји.“

„Данас опет добијамо могућност да у ту баштину уђемо и да се у њој помолимо.“

Очекујемо да на сајту СПЦ у делу „Вести из помесних православних цркава“ добијемо извештај о молитвеној техно-журци одржаној у суботу 2. јула у Цркви Светог Илије у Старом Дојрану, обновљене 1848. године на темељима србске средњовековне цркве, као и информацију ко је од пастира СПЦ том приликом у духу братске слоге и љубави саслуживао.

Очекујемо и осврт теолога и експерата за црквено право о томе како су фанариоти „на апаратима“ јер смо их предухитрили и довели да служи чувену (про)светитељку ДЈ Xениу право из Украјине. Слава Украјини!

      

 

Извор: Фејсбук профил Војислава Крстића

 

Последњи пут ажурирано ( среда, 06 јул 2022 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 4 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.