header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow СВЕТ ОКО НАС arrow Заиграла мечка и пред њихов Haus - у потпису: Срећко Шоић
Заиграла мечка и пред њихов Haus - у потпису: Срећко Шоић Штампај Е-пошта
субота, 16 јул 2022
           Пивница Гисингер у Минхену пронашла је нови начин да превазиђе несташицу јестивог уља у Европи допуштајући купцима да пиво плаћају сунцокретовим уљем како би обезбедили залихе за пржење шницли.

С обзиром на то да су Украјина и Русија највећи извозници сунцокретовог уља - око 80 одсто извоза потиче из те две државе, многе европске земље, укључујући Немачку, кубуре са том намирницом од фебруара када је почела руска специјална војна операција у Украјини, пренео је Ројтерс.

Менаџери пиваре Гисингер у Минхену, смислили су одговор нудећи љубитељима пива литар њиховог омиљеног пића за исту количину сунцокретовог уља.

- Цела ствар је настала зато што смо једноставно остали без уља у кухињи и зато морамо да будемо инвентивни - рекао је менаџер пивнице Ерик Хофман.

Флаше уља од репице и сунцокрета често нестају са полица супермаркета у Немачкој, а многе продавнице су ограничиле број боца по купцу.

- Веома је тешко доћи до уља... ако вам треба 30 литара недељно, а уместо тога добијете само 15, у једном тренутку више нећете моћи да пржите шницле - рекао је Хофман и додао да су купци до сада "трампили" 400 литара уља за пиво.

 

 

Извор: "Вечерње новости"

 

Док у немачким пивницама литар пива кошта око седам евра, флаша сунцокретовог уља од једног литра се продаје за око 4,5 евра - што понуду чини примамљивом за многе.

Мориц Балер је купио 80 литара сунцокретовог уља у Украјини када је испоручивао хуманитарну помоћ тој земљи, заменивши уље за осам гајби пива за своју рођенданску забаву.

- Кампања је кул - рекао је он и додао да купци добијају јефтино пиво, а истовремено помажу и пивницу Гисингер.

 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 13 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.