header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow КОРОНА arrow Павел Онојко: medRxiv: акутни вирус хепатитиса вероватно потиче од вакцина против Covid-19
Павел Онојко: medRxiv: акутни вирус хепатитиса вероватно потиче од вакцина против Covid-19 Штампај Е-пошта
среда, 03 август 2022

 Интернет сајт medRxiv  је проширио информације о вези између вакцина против Covid-19 које користе аденовирусну векторску технологију и избијања акутног хепатитиса код деце широм света.

Реч је о вакцини AstraZeneca (Окфорд), познатој у научној заједници као вакцина AZD1222, која користи аденовирус шимпанзе за дејство S протеина новог SARS-CoV-2 коронавируса на имуне ћелије и стимулисања имуног одговора.

Према информацијама објављеним на веб страници MedRkiv, вирус AAV2 је узрочник акутног хепатитиса. Проблем је што су вакцине засноване на аденовирусној технологији. Вирус, који обично не изазива болест и често је присутан код аденовирусних инфекција, прво је повезан са развојем акутног хепатитиса код малог броја мале деце.

Истраживачи су открили веома висок ниво вируса у крви и јетри пацијената које су тестирали, а такође је утврђено да се реплицира у јетри. Насупрот томе, AAV2 је био одсутан или је био присутан само на веома ниским нивоима у крви и јетри контролне деце која нису имала акутни хепатитис.

Два клиничка испитивања су спроведена независно, али паралелно: једно је проучавало случајеве у Шкотској од стране стручњака са Универзитетског истраживачког центра за вирусологију и Краљевске дечје болнице у Глазгову у сарадњи са шкотским системом јавног здравља и Међународним конзорцијумом за тешке акутне респираторне инфекције и нове инфекције (ISARIC), а други се фокусирао на случајеве широм Велике Британије, а домаћини су га била болница Great Ormond Street и Институт за здравље деце Great Ormond Street, у сарадњи са Агенцијом за здравствену безбедност Уједињеног Краљевства.

Од априла прошле године, било је најмање 1.010 могућих случајева широм света у 35 земаља, према подацима Светске здравствене организације (СЗО). У Грчкој је регистровано укупно 12 случајева, један од њих је 13-месечна беба која је умрла 6. јула.

Преосталих 11 није захтевало посебан третман и није било компликација. Према EODY, ради се о деци узраста од 14 месеци, 18 месеци, 10 година, 5 година, 2 године, 4,5 године, 12 година, 6 година и 5,5 година по редоследу који је наведен у епидемиолошким ажурирањима EODY.

Истраживачи из обе групе приметили су да је AAV2, који не може да се реплицира без вируса "помоћника", као што су аденовирус или херпесвирус, био присутан у 96% хепатитиса непознате етиологије који је испитан у обе студије.

Подсетимо, вакцина AstraZeneca је забрањена у Грчкој након што је 2 милиона доза дато људима у земљи. Власти су крајње неспремне да здравствене компликације и смрти од AstraZenecine вакцине припишу давању лека.

 

Извор: https://rua.gr/

Превод са руског: "Борба за веру"

Последњи пут ажурирано ( среда, 03 август 2022 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 34 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.