header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow СВЕТ ОКО НАС arrow Овоме је онај љубио руку, не заборавите!
Овоме је онај љубио руку, не заборавите! Штампај Е-пошта
понедељак, 01 август 2022

 Папа је учествовао у паганском обреду очишћења

Римски понтифекс и кардинали у његовој пратњи, током посете Канади, учествовали су у ритуалу фумигације дуваном и птичјим перјем.

27. јула 2022. папа Фрања и његови пратећи бискупи РКЦ из Канаде учествовали су у паганском „обреду очишћења“. Снимак са церемоније постављен је на Јутјуб канал "срас".

Током церемоније добродошлице, представник домородаца извео је церемонију „четвоространог чишћења“, за коју је рекао да би требало да доведе до „потпуног чишћења“.

Шаман је запалио траву у малој посуди да би „одао поштовање земљи, ветру, води и ватри“. Након тога је користио перо да испуни просторију димом, истичући да свештена ватра сједињује све ствари. У мешавину коју је користио додао је „мало дувана да визуализује свету ватру“.

Шаман је замолио четири елемента да „отворе врата света предака како би добили приступ светом кругу духова“ и одсвирао је четири звиждаљке користећи кост дивље ћурке коју користи већ двадесет година.

Истовремено, шаман је папи Фрањи предао неке предмете које је морао да држи у рукама током читавог ритуала.

Заједно са римским понтификом, „обреду очишћења” су били кардинал Колинс (Торонто), кардинал Лакроа (Квебек), кардинал Черни (Ватикан), кардинал Оуелет (Ватикан) и кардинал Пјетро Паролин (Ватикан).

Сви су, током бацања дима на четири стране света од стране шамана, држали десну руку у пределу срца (осим папе, који је леву руку ставио на срце, пошто је држао предмете које је шаман предавао у његова десна рука) да се истакне важност онога што се дешавало.

 

 

Да ли вам се допао овај прилог? „Борба за веру“ је непрофитни православни медијски ресурс који мисионари Истину Православља и нуди бесплатну информативну услугу, која постоји само захваљујући донацијама својих читалаца.
Хвала вам на подршци и од Бога вам изобиље Његових дарова! 

Последњи пут ажурирано ( понедељак, 01 август 2022 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 9 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.