header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow СВЕТ ОКО НАС arrow Максим Кононенко: Сумрачни немачки геније
Максим Кононенко: Сумрачни немачки геније Штампај Е-пошта
недеља, 07 август 2022

 Имао Хелмут Кол три сина. Један је Шредер. Други – Меркел. А трећи будала. Шредер путује светом, Меркел путује светом. А будала турбине осматра.Ето, деси се, види турбину – хајде да унутра погледам.–  Добра, – каже, – турбина! Морам позвати Путина да је узме.

Путин у том тренутку разговара са Шредером. Или можда са Меркел, само што нам о томе не причају.А са будалом Путин не разговара. Јер ко да прича са будалама?Поготово ако то није руска будала, него немачка.И тако, иде будала од турбине до турбине.Усамљена. Снуждена.Без икаквих изгледа на реизбор.

+ + +

Немачка је срце Европе. Све док ово срце куца, Европа је жива. Јер Немачка Европу храни. Немачка се бори за гасоводе. Па, тачније, борила се све док је нису пљеснули по рукама они које храни. А ту су и проблеми са зеленом енергијом, која је декларисана, а која категорички недостаје.

Генерално, Немачка има много посла.

И на позадини свих ових заиста озбиљних ствари, Немачка се бави не мање важним стварима. Наиме, пословима сексуалне самоидентификације својих грађана.

Немачко министарство правде предлаже да се уклоне сва ограничења у погледу промене пола у документима. Нису потребне никакве потврде и лекарска уверења, нису потребне судске расправе. Само кажете ко сте сада – и дају вам нови документ. А заједно са полом, можете променити и име. Услугу може користити сваки грађанин старији – пажња – од 14 година.Иницијативу је већ подржао министар за породицу, старије грађане, жене и омладину. Наравно, из странке Зелених.Истовремено, суд у Немачкој наложио је локалним железничким оператерима да уклоне помињање пола путника у обрасцу за онлајн резервацију. Испоставило се да је одређени грађанин поднео тужбу пре две и по године, огорчен чињеницом да у пољу „жалбе” постоје само две опције: „господин” или „госпођа”. Нема треће.Суд је одлучио да се ради о дискриминацији небинарних људи. Оних који у исто време могу бити и „господин“ и „госпођа“. И такође, како је сад уобичајено у напреднијим земљама: „они“. Занимљиво је, иначе, како небинарни људи решавају проблем с именима. Ево, на пример, неки Гинтер. Или нека, рецимо, Марта. Како можете одредити небинарност по мушким и женским именима? Да не говоримо о „онима“. „Они су Гинтер“ – звучи једнако глупо као и „они су Марта“. Односно, било би добро развити нови систем имена који је независан од полова у језику.Уопште, имају Немци шта да раде. И не само лингвисти, већ и немачки железнички оператери. Који ће морати да промене не само образац на сајту, већ и сву документацију, укључујући и саме карте. А за све ово је потребна као минимум – електрична енергија. Која катастрофално недостаје.Међутим, Немачка због тога и јесте Немачка да би својим суморним генијем решавала најтежа питања. Како инжењерска, тако и друштвено-инжењерска.Са интересовањем их посматрамо.

 

(Превео Ж. Никчевић)

Извор: "Искра"

 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 29 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.