header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow СВЕТ ОКО НАС arrow Основана политичка странка коју води вештачка интелигенција, најављују учешће на изборима
Основана политичка странка коју води вештачка интелигенција, најављују учешће на изборима Штампај Е-пошта
уторак, 09 август 2022

 У Данској је формирана нова политичка странка Синтетичка партија чија је политика у потпуности вођена вештачком интелигенцијом.

Партија се намерава кандидовати на предстојећим општим изборима 2023. године. Потребно им је 20.182 потписа за то, али тренутно имају занемарљив број потписа.

Странку је покренуо у мају уметнички колектив Computer Lars с циљем да допре до око 15 посто Данаца који нису искористили своје право гласа на претходним изборима 2019. године.

Они сматрају како та популација није гласала јер им се не допада ниједна традиционална партија и да је програм који нуди вештачка интелигенција прави погодак.

Синтетичка партија има програм за који верује да представља политичке визије обичног човека, преноси портал Кликс.

Међу предлозима странке је увођење универзалног основног дохотка од 100.000 круна што је више него двоструко од тренутне просечне плате у Данској.

Такође предлажу омогућавање људима и алгоритмима да коегзистирају директније него до сада.

 

Извор: "Спутњик"

Последњи пут ажурирано ( уторак, 09 август 2022 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 23 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.