header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow МИСИОНАР arrow Праведни старац протојереј Николај Гурјанов (схиепископ Нектарије): Живи једноставно - доживећеш сто
Праведни старац протојереј Николај Гурјанов (схиепископ Нектарије): Живи једноставно - доживећеш сто Штампај Е-пошта
петак, 12 август 2022

 Чувајте свој душевни мир, и биће реда у свету.

БОГ је увек са смиренима. А то су они у којима нема злобе... Где је једноставност - има сто анђела, а где је лукавост - нема ни једног.

Неверник, међутим, признаје само оно што се зове видљиви свет. Живи само земаљским животом… Јадници – слепи и глуви… Оставите их…

МИЛОСТ и ЉУБАВ нису слабост и помирење са злом. Ово је духовна азбука. Ми смо посвећени Богу у крстионици Крштења и морамо да живимо чисто, по Јеванђељу.

Ако плачеш и молиш се за своје грехе, Бог ће ти опростити, а можда ћеш и бнеком другом помоћи својом молитвом.

ДОШЛО ЈЕ ВРЕМЕ ИСПИТИВАЊА дубине и истинитости наше Вере. Управо сада, када су спољни зидови обновљени, потребно је водити рачуна о храму срца... „Дај ми, сине, срце своје“ (Пр. 23, 26) – говори Господ. „Јер из срца излазе зле мисли, убиства, прељубе, крађе, лажна сведочења, хуле... Ово оскврњује човека“ (Мт. 15,20).

Последњи пут ажурирано ( субота, 13 август 2022 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 6 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.