header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow СВЕТ ОКО НАС arrow Дигитални Алкатраз Русија
Дигитални Алкатраз Русија Штампај Е-пошта
четвртак, 11 август 2022

 Дмитриј Светин, РИА «Катюша»:

Нова етапа дигитализације Руса почиње истовремено са „кентауро-лудилом“

Измене наредбе Министарства дигиталног развоја о прикупљању и чувању биометријских података у ЕБС упућене су 2. августа Аналитичком центру при Влади. Они претпостављају да није потребна сагласност субјекта – власника података – за прикупљање и ажурирање биометрије у ЕБС и „другим информационим системима који обезбеђују идентификацију и/или аутентификацију коришћењем биометријских личних података“.

Истовремено, у пратећој напомени, Министарство дигиталних ресурса се позива на измене закона „О информисању” које је Државна дума усвојила 6. јула. Заправо, причу поткрепљује и Федерални закон „О експерименталним правним режимима у сфери дигиталних иновација у Руској Федерацији“ (у смислу развоја технологија вештачке интелигенције и великих података), који је, у условима ковид помаме, лето 2020. донео је одредбе о личним подацима у области владиних „експеримената“ из истоимене акције бр. 152-ФЗ од 27. јула 2006.

Поента нове методологије за прикупљање биометрије је једноставна. Изменама се поједностављује пренос података из било ког информационог система организација било ког облика својине у ЕБС. Ако је раније, за пренос у државни регистар, било потребно да биометријска „листа“ садржи и лице и глас субјекта, сада ће они бити постављени чак и ако недостаје једна од компоненти, али само организација која је поставила моћи ће да их користе. Није тајна да иста Сбербанка већ дуже време прикупља гласовне податке преко својих сервисних одељења. ТВ камере МФЦ-а такође стално снимају своје посетиоце. Неко у великом продавцу одлучио је да користи Face Pay систем и одмах је ушао на локални приватни налог. А да не помињемо историју московског метроа и другог јавног превоза, где „исплата новца“ напорима заменика градоначелника престонице Максима Ликсутова постаје нова реалност. Иначе, сваки банкомат ће сада моћи да повеже слику вашег лица са кредитном картицом, а системи за онлајн банкарство ће вашим подацима у ЕБС-у додати отисак прста или мрежњачу.

Лако је уочити да је „пандемија“ акутних респираторних инфекција као што је COVID-19 измишљена, између осталог, како би се становништво навикло да се повинује било којој неуставној одлуци званичника (нарочито је Швабов саветник Јувал Харари искрено говорио о ово). У случају ЕБС-а, фокус је на ангажовању млађе генерације. Веровали или не, у Татарстану, у граду Јелабуга, постоји скоро савршен полигон за дигитално тестирање. Зове се Слободна економска зона Алабуга, на чијој територији се налазе фабрике корпорација из „непријатељских земаља” и налази се Политехнички колеџ Алабуга, где се обучава skills - радна снага за ове индустрије. Деца после 9. разреда воде се у овај "Политех" 3 године и 8 месеци. И то раде на врло оригиналан начин. За пријем, тренирају на мачкама. У правом смислу речи: сваки кандидат мора да игра 11 делова онлајн игре са ботовима, организујући посао за репродукцију популације мачака и њихову продају. Што више новца кандидат заради, већа је вероватноћа да ће уписати ову нову врсту стручне школе, јер нису потребни други испити. Дакле, вештачка интелигенција (ВИ) оцењује комерцијалне таленте деце, што доноси одлуку о упису. У овом тренутку почиње формирање психобиолошког профила ученика, који ће га пратити цео живот, јер замењује личну ствар послодавца.

Током обуке овај профил се допуњује на веома занимљив начин. Студенти похађају курсеве лидерства засноване на стратешкој тимској игри "до цивилизације". Ево назива једног од задатака: „Збацити краља“ – гомиле почивају. Али то није све. Студенти су под сталним видео надзором. После 22:00 не могу да се крећу по територији и затварају се у свом хостелу. Од 23:00 више не можете напустити просторију: кршење утиче на ниво стипендије и регистровано је у друштвеном рејтингу. Створен је модел "дигиталног концентрационог логора" у минијатури, који вам омогућава да разрадите методе психолошког утицаја на нестабилан "материјал".

На Алабужском „Политеху“ похвалили су се да за 1 годину прве године дете стиче вештине радне професије и одмах добија плату од 15.000 рубаља. Истовремено, речено је да су трошкови живота у хостелу само 500 рубаља месечно. Тако је било донедавно, али је ново „избијање кентаурофобије“ све ставило на своје место. Момци су били одвојени. Вечерњаја Казан је 6. августа известила да је прес-служба колеџа објавила саопштење о студентским домовима. У једном од параграфа наводи се да смештај за студенте без вакцинације против COVID-19 или медицинског изузећа кошта 40.000 рубаља месечно, док вакцинисаним студентима остаје накнада од 500 рубаља. Дакле, трошкови живота су порасли за 80 (осамдесет) пута. Момци су приморани да жртвују своје здравље да би добили диплому од World Skills -а, међународне глобалне образовне организације која обучава услужне људе за Врли нови свет „инклузивног капитализма“.

Разумљиви су напори Министарства дигиталног развоја да попуни ЕБС. Без тога, тема друштвеног рејтинга „не ради“, што је показао неуспех ДИП Едуарда Лисенка у Москви да уведе covid пасоше. Од децембра 2021. оператор ГИС ЕБС  је Ростелеком, који је требало да помогне да се убрза прикупљање биометрије. Заиста су желели да тамо „довезу“ 70 милиона записа - скоро целокупно одрасло становништво земље, међутим, до средине 2022. године, регистар је прикупио само 236,4 хиљаде узорака. Испоставило се и да од банкарске биометрије, која премашује 10 милиона „катова“, само око 10 одсто записа одговара стандардима ЕБС. Дакле, све остало је било потребно легализовати поједностављењем рачуноводствене методологије. Али предстоји оно најзанимљивије: Министарство дигиталног развоја сасвим озбиљно је изјавило да ће нове норме поретка за пренос информација из банкарских система у ЕБС „повећати сигурност обраде и чувања биометријских података о личности“. Ово је већ у супротности са законима природе, посебно са лемама о ентропији, чији раст дестабилизује систем.

Посебно бих истакао главне претње које ЕБС новог типа представља за грађане наше земље.

1. Имплементација система контроле људи:

• Коришћење фактора пандемије за евиденцију лојалности и прикупљање медицинских података.

 • Скривено прикупљање биометријских личних података.

• Отворена збирка биометрије.

• Имплементација FacePay. система.

• Праћење купаца у тржним центрима.

• Рутирање путовања.

• Фиксирање и идентификација особе путем видео камера.

 • Фиксирање људских маркера преко 5Г система.

• Примена биометрије у безбедним објектима.

2. Дигитализација и социјални рејтинзи:

• Формирање БигДата за друштвене оцене.

• Обрада свих БигДата на суперкомпјутеру Cristofari прикупљеног из Сбербанке састављеном од америчких и израелских компоненти.

• Креирање дигиталне „школске евиденције“ и увођење видео надзора за детекцију емоција у школама.

 • Коришћење вештачке интелигенције за предвиђање нерођеног детета.

 • Продаја БигДата комерцијалним организацијама, укључујући и иностранство.

• Пренос банкарске биометрије у ЕБС без стандардизације.

• Прикупљање медицинских података о сваком грађанину.

• Учешће у „међународним“ пројектима донаторских органа.

 

Тако, на позадини сложеног одвијања СВО у Украјини, према плановима апологета глобалиста у Русији, грађани настављају да се дигитализују и терају у још један круг непостојеће „пандемије“. Овде вреди подсетити се речи Михаила Задорнова, који нас је рано напустио: „На Западу не могу да нас разумеју умом, јер се срдачност не може дигитализовати. Задатак правих патриота је јасан – упркос свему, сачувати менталитет руског народа, не дозволити да буде уништен. Бог је са нама, Русија је иза нас!

 

Превод са руског: "Борба за веру"

Дмитрий Светин специально для РИА «Катюша»

Последњи пут ажурирано ( четвртак, 11 август 2022 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 27 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.