header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow ПРАВОСЛАВЉЕ-актуелно arrow Содомитски лобисти преко просодомитских медија настављају хајку на владику Никанора
Содомитски лобисти преко просодомитских медија настављају хајку на владику Никанора Штампај Е-пошта
недеља, 14 август 2022

 ФБД тражи реакцију тужилаштва због говора мржње епископа Никанора

Форум за безбедност и демократију (ФБД) позвао је Републичко јавно тужилаштво да реагује поводом говора мржње епископа Српске православне цркве Никанора и растућег таласа хомофобије, уочи септембарског Еуропрајда у Србији.

ФБД је упозорио да би пропуст тужилаштва да се јасно одреди према овом догађају представљао ризик за додатно урушавање већ озбиљно пољуљаног кредибилитета ове установе, продубиио сумњу у његову истинску самосталност и трасирао пут јачању сумње у саму световност државе.

„Због све учесталијих јавних манифестација на којима се позива на забрану Еуропрајда (а у оквиру тога и на насиље према његовим евентуалним учесницима), ФБД очекује од јавног тужилаштва да оно, у оквиру својих надлежности, иницира поступак за забрану рада организацијама које на овај начин недвосмислено крше Уставом зајамчена људска права и подстичу на мржњу и насиље мотивисано религијом, од чега не могу бити изузете ни верске заједнице“, наведено је у саопштењу.

Додаје се да се и од поглавара Српске православне цркве очекује да стане у одбрану уставног поретка и да јавно осуди појединце и организације које под плаштом религије, кријући се иза ауторитета институције чији је он поглавар, пропагирају нетолеранцију, мржњу и насиље.

Владика банатски Никанор недавно је анатемисао све учеснике и организаторе Еуропрајда и поменуо у беседи да би употребио оружје да га има.

 

 

Извор: Америчка ТВ "Н1"

Последњи пут ажурирано ( недеља, 14 август 2022 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 89 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.