header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow ПРАВОСЛАВЉЕ-актуелно arrow Од почетка августа, свештеници РПЦ крстили су стотине људи у различитим афричким земљама
Од почетка августа, свештеници РПЦ крстили су стотине људи у различитим афричким земљама Штампај Е-пошта
петак, 19 август 2022

 Москва. 18 августа. ИНТЕРФАКС - Од почетка августа 2022. године, свештеници Руске Православне Цркве крстили су стотине људи на афричком континенту, наводи се на сајту Патријаршијског егзархата Африке.

Тако је 7. августа у цркви Светог Јована Лествичника у Кејптауну (Јужна Африка) на крају Литургије јереј Николај Естерхуизен извршио тајну крштења.

У селу Чинсеву (област Касунгу, Централна провинција, Малави) 29 људи је прешло у Православље. Тајну крштења обавио је декан јереј Георгије Чабвера. Бивши протестанти, укључујући пастире, дуго су били проглашени под вођством оца Георгија и 11. августа постали су деца Руске Православне Цркве.

13. августа у граду Антсирабе (Мадагаскар) крштено је четворо људи, светотајинство је обавио свештеник Николај Рамарусун.

Истог дана, 13. августа, на парохији Светог Зосиме у селу Чемелил (Кенија), јереј Тит Кипњен, декан округа Нанди, и свештеник Кристофер Кибиват обавили су Тајну крштења. Тога дана Цркви су приступила 34 лица.

У селу Нтику (област Зомба, јужна провинција, Малави) 13. августа крштено је 170 људи одједном. Свету Тајну су обавили декан парохија Патријаршијског егзархата афричког у Малавију јереј Георгије Чабвера и јереј Тимотеј Чинтенга. Катихумене су припремили катихете Џон Дамбо и Силвестер Колинс.

Декан парохија Патријаршијског егзархата у Камеруну јереј Виктор Лисом и свештеници Џон Бесала и Венедикт Уона крстили су 15. августа на парохији у граду Јаундеу десеторо људи, међу којима шесторо деце. Још једна група тренутно пролази тренутно катихезацију, а њихово крштење је заказано за 28. август, на празник Успења Пресвете Богородице.

Последњи пут ажурирано ( петак, 19 август 2022 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 26 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.