header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow МИСИОНАР arrow Свети Антоније Голинко-Михајловски Чудотворац: Црква се чува у телу, а не у цигли
Свети Антоније Голинко-Михајловски Чудотворац: Црква се чува у телу, а не у цигли Штампај Е-пошта
среда, 24 август 2022

 Како је то тужно... да чујемо речи кукавичког опортунизма (према духу Антихриста) изречене у одбрану цркве лукавствујућих. Обмањујући себе и друге, кажу да ће по цену договора са хришћанском савешћу, по цену сарадње са непријатељима Христовим, тобоже сачувати Цркву.

Али Црква Христова се не чува онда када се чувају цигле и камење, него када се дух вере сачува у људском телу, а не у цигли...

У овим временима, али несумњиво последњим по квалитету, нема другог... за Цркву пута, осим пута исповедништва. И последњи дани истинствујуће Цркве биће слични првим данима -, њен крај ће бити као почетак, тако и круг историје Цркве на земљи ће се затворити, где ће се оба краја на крају спојити у подобију. Тако је предсказало Божанско откривење одозго.

 Господ Исус Христос је основао Цркву на камену. На каквом? – Храброг исповедништва. На камену, пријатељу, на камену, а не на песку, или лепљивој глини кукавичког прилагођавања ратујућег богогоборства и покорног саглашавања са њим...

 

Последњи пут ажурирано ( субота, 27 август 2022 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 33 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.