header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Поново на сатанистичком сабату Штампај Е-пошта
четвртак, 01 септембар 2022

  Делегација Руске Православне Цркве (РПЦ) учествује на Генералној скупштини Светског савета цркава (ССЦ), која је данас отворена у Карлсруеу у Немачкој (тренутно немамо информацију да ли и ко учествује из Београдске патријаршије - нап. "Борба за веру").

Раније су упућени позиви руководству ССЦ да забрани учешће Руске Православне Цркве на Генералној скупштини због дешавања на територији Украјине. Међутим, извршни комитет организације је изгласао да се дозволи делегација РПЦ.

 „Светски савет цркава је слободан простор за дијалог и ми треба да тражимо начин да се договоримо“, рекао је протојереј Џон Саука, вршилац дужности генералног секретара ССЦ, на конференцији за новинаре пре отварања скупштине. На сабору ће бити и представници украјинских цркава, „и могу да говоре сами за себе“, нагласио је Саука.

 „Одлука да се Руси позову била је једногласна, јер дијалог је оно због чега постоји екуменски покрет“, цитира румунског свештеника Orthodox Times.

Руска Православна Црква је пуноправни члан ССЦ од 1961. године.

 

Да ли вам се допао овај прилог? „Борба за веру“ је непрофитни православни медијски ресурс који мисионари Истину Православља и нуди бесплатну информативну услугу, која постоји само захваљујући донацијама својих читалаца.
Хвала вам на подршци и од Бога вам изобиље Његових дарова! 

Последњи пут ажурирано ( четвртак, 01 септембар 2022 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 33 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.