header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow МИСИОНАР arrow Свети Јован Шангајски: Онде ће бити плач и шкргут зуба
Свети Јован Шангајски: Онде ће бити плач и шкргут зуба Штампај Е-пошта
уторак, 06 септембар 2022

 "Клањај се Господу, Богу своме, и њему јединоме служи"

(Мт. 4,10)

             Само стање душе човека баца га у једном или другом правцу, десно или лево. Што је човек свесније, упорније тежио Богу у свом животу, то ће му бити већа радост када чује реч „приђите к мени благословени“ (Мт. 25,34) и обрнуто, исте речи ће изазвати огањ ужаса и мучења у онима који Га нису хтели, или су се борили против Њега и хулили за живота.

Када се отворе „књиге“, ​​свима ће бити јасно да су корени свих порока у људској души. Ево пијанице, блудника – кад је тело умрло, неко ће помислити да је умро и грех. Не, било је склоности у души, а грех је био сладак души. Ако се није покајала за тај грех, није га се ослободила, доћи ће на Страшни суд са истом жељом за сладошћу греха и никада неће задовољити своју жељу. У њему ће бити патња мржње и злобе. То је паклено стање.

 Геена огњена“ је унутрашњи огањ, то је пламен порока, пламен немоћи и злобе, а „онде ће бити плач и шкргут зуба“ (Мт. 8,12) немоћне злобе.

Последњи пут ажурирано ( уторак, 06 септембар 2022 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 24 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.