header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Миодраг Таназовић: Је л то патријарх кренуо да копира мултинационалну компанију звану Ватикан? Штампај Е-пошта
уторак, 13 септембар 2022

 Нешто се десило у нашој Светој Светосавској Цркви Христовој када Патријарх одлучује…? Давно сам питао БГ Патријаршију има ли с од саборности у нашој помесној Цркви. Или када се и догоди саборна одлука, онда то буде чудо… тачније ''чудо''.

‘Његова Светост Патријарх српски г, Порфирије, председник Светог Архијерејског Синода, донео је одлуку да… у свим храмовима и манастирима Српске Православне Цркве ...’

https://spc.rs/patrijarh-odlucio-na-svim-bogosluzenjima-

Како то Патријарх Србски доноси одлуку шта ће се дешавати у свим храмовима СПЦ?

Моја је ништавност мислила (очигледно погрешно) да Епископ доноси одлуку у својој Епархији (као на пример када су Епископи наши доносили одлуке да се више не служи како треба, по Требнику, већ како Епископ одлучи), а да СА Сабор СПЦ доноси одлуке шта ће се дешавати у свим храмовима СПЦ.

Јесте ли Патријарх Србски то и на делу кренуо да копира директора оне вееелике мултинационалне компаније са седиштем у Ватикану, чију крваву руку целива ономад?!? те доноси одлуке, пита се за све и свашта…

А ваљда да то и доказао (ваљда као израз неизмерне и готово бескрајне ''љубави'' коју гаји према свима) пише:  '’у свакоме браку и у свакој породици, у роду нашем и у васцелом свету Твоме'’

Је л' то одлучује да се оно мало Православних Срба што су редовни на Св. Литургијама моле и за Богом неблагословене бракове широм земаљског шара, за бракове које нису склопљени у Цркви једној, јединој, светој и апостолској?!? да не помињем како има земаља у којима су дозвољени и бракови које не склапају мушкарац и жена, је л' то значи да треба да се молимо и за такве бракове?!?

Праштајте мени грешном, молим Вас.

 

Да ли вам се допао овај прилог? „Борба за веру“ је непрофитни православни медијски ресурс који мисионари Истину Православља и нуди бесплатну информативну услугу, која постоји само захваљујући донацијама својих читалаца.
Хвала вам на подршци и од Бога вам изобиље Његових дарова! 

Последњи пут ажурирано ( уторак, 13 септембар 2022 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 35 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.