header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow СВЕЈЕРЕС ЕКУМЕНИЗМА arrow Екуменистички континуитет: Иларионов наследник се већ два пута сусрео са папом
Екуменистички континуитет: Иларионов наследник се већ два пута сусрео са папом Штампај Е-пошта
субота, 17 септембар 2022

 На маргинама Конгреса поглавара светских и традиционалних религија у Казахстану, поглавар РКЦ се састао са делегацијом Одељења за спољне црквене односе Московске патријаршије.

Римски папа се 14. септембра, у оквиру Конгреса поглавара светских и традиционалних религија, који се одржава у Казахстану, састао са делегацијом Руске православне цркве, коју је предводио председавајући ОВСЦ МП митрополит Антоније. (Севриук), преноси РИА Новости.

Шеф ОВСЦ МП, митрополит волоколамски Антоније, описао је сусрет са папом Фрањом на маргинама 7. конгреса поглавара светских и традиционалних религија у Нур-Султану (Казахстан) као „срдачан“ и додао да су папа и поглавар Руске православне цркве разменили поздраве у одсуству.

„Он (папа – прим. аут.) је био веома заинтересован да сазна о присуству Руске Православне Цркве у Казахстану. У нашој делегацији је митрополит Александар, поглавар митрополије Руске Православне Цркве у Републици Казахстан. Он је приметио добру интеракцију која се овде одвија између представника свих религија“, рекао је митрополит Антоније новинарима.

Подсетимо, ово је други сусрет шефа ОВСЦ МП и папе у последње време – у августу 2022. разговарали су у Ватикану иза затворених врата.

 

Да ли вам се допао овај прилог? „Борба за веру“ је непрофитни православни медијски ресурс који мисионари Истину Православља и нуди бесплатну информативну услугу, која постоји само захваљујући донацијама својих читалаца.
Хвала вам на подршци и од Бога вам изобиље Његових дарова! 

Последњи пут ажурирано ( субота, 17 септембар 2022 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 103 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.