header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow МИСИОНАР arrow "Рекао сам да сам спреман да дам живот за тебе, али не и душу!"
"Рекао сам да сам спреман да дам живот за тебе, али не и душу!" Штампај Е-пошта
уторак, 20 септембар 2022
           Један отац је сам неговао дете са инвалидитетом, без мајке. Дете је било везано за кревет. У једном тренутку, породица се нашла у потпуном финансијском ћорсокаку.

Током овог тешког времена, отац је упознао богатог човека који је почео да му даје новац за дете, што је трајало прилично дуго. Његова помоћ је за њих била прави спас. Једног дана, отац је, преиспуњен захвалношћу, рекао овом човеку: „Спреман сам да дам свој живот за тебе.

Чувши ове речи, нови познаник је позвао оца да пође с њим на неки састанак. А онда су једног дана затворили тешко болесно дете у кућу и отишли ​​у други део града, на непознато место.

Седећи у холу, отац је схватио да је ово састанак Јеховиних сведока. Одлучио је да остане да их не увреди. Чим се састанак завршио, људи су почели да иду кући, али је замољен да не одлази.

Отац је одведен у другу собу, где је видео много хришћанских икона како леже на поду. Његов „добротвор“ је рекао: „Рекао си да си спреман да даш живот за мене. Погази иконе и постаниЈеховин сведок“.

Отац је одмах одговорио: „Православац сам рођен и православан ћу и умрети. Рекао сам да сам спреман да дам живот за тебе, али не и душу.

Затим су га жестоко претукли и бацили на улицу. Крвави отац је узео такси и, упркос наговарању таксисте да га одвезе у болницу, отишао кући.

Када је дошао до врата своје куће, видео је да су отворена. Деца из комшилука су се играла напољу. И одједном је међу њима приметио... свог сина, који је трчао и забављао се са другом децом. Гледајући у њега, нико није могао да каже да је ово дете инвалид: изгледало је савршено здраво!

Са сузама у очима отац упита дете:

- Како си успео да изађеш напоље?

Син је одговорио:

- Тата, док тебе није било, дошао ми је Господ Исус Христос. Подигао ме је за руку са кревета и рекао: "Сада твој трпи мучење за Мене"...

Амин!

 

Превод и приређивање: "Борба за веру"

 

Извор: «Трость Скорописца»

 

 

 

Последњи пут ажурирано ( среда, 28 септембар 2022 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 26 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.