header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow КОРОНА arrow Монаси у Грчкој отпужени за ширење лажних вести о вакцинацији
Монаси у Грчкој отпужени за ширење лажних вести о вакцинацији Штампај Е-пошта
среда, 21 септембар 2022

 Пријети им казна од 3 мјесеца до 5 година

Игуману и петорици чланова манастира Пелион, који се налази у близини града Волоса у Грчкој, биће суђено због оптужби за ширење лажних вијести о коронавирусу. Ово је 17. септембра 2022. извијестио вимаортходокиас.гр .

Према оптужници тужилаштва у Волосу, игуман и монаси су вјерницима подијелили џепну књижицу под називом „Размислите прије него што се вакцинишете“, у којој су наводно биле лажне информације о пандемији ковида. На првим страницама мини збирке налазе се изјаве страних љекара о опасностима вакцина против коронавируса, а на последњим су савјети како да се избјегне вакцинација.

„Изазива снажан осјећај горчине што Црква, архијереји и митрополити препоручују вакцинацију, користећи проповијед за заваравање вјерника“, наводи се у књизи против ковида.

Према измјенама и допунама грчког кривичног закона у јеку пријетећих медијских извјештаја о пандемији у новембру 2021, оптужени монаси се суочавају са затворском казном од 3 мјесеца до 5 година и новчаном казном. На такву казну се на основу члана 191. кажњава „свако лице које јавно шири лажне информације које могу изазвати забуну или страх код грађана и нарушити њихово повјерење у јавни здравствени систем“.

 

Да ли вам се допао овај прилог? „Борба за веру“ је непрофитни православни медијски ресурс који мисионари Истину Православља и нуди бесплатну информативну услугу, која постоји само захваљујући донацијама својих читалаца.
Хвала вам на подршци и од Бога вам изобиље Његових дарова! 

Преузето са: "Етос"

Последњи пут ажурирано ( среда, 21 септембар 2022 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 19 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.