header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow СВЕТ ОКО НАС arrow Пуцњава у школи у Русији, страдало 13 особа, жртве и деца
Пуцњава у школи у Русији, страдало 13 особа, жртве и деца Штампај Е-пошта
понедељак, 26 септембар 2022

 Нападач у мајици са нацистичким симболом

Тринаест особа, међу којима седморо деце, погинуло је у пуцњави у школи у Ижевску, саопштио је Истражни комитет Русије. У нападу је рањено 14 деце и седморо одраслих, а утврђен је и идентитет нападача.

Раније је саопшено да је погинуло девет особа, међу којима су два радника обезбеђења образовне установе и два наставника, као и петоро малолетника.

Како се наводи, нападач је био обучен у црну мајицу са нацистичким симболима и носио је фантомку.

„Нападач је извршио самоубиство. Носио је црну мајицу са нацистичким симболима и фантомку. Код себе није имао документа, тренутно се утврђује његов идентитет“, додаје се у сапштењу.

На снимцима које је објавио Истражни комитет приказано је тело нападача који се убио након пуцњаве у школи. Он је обучен у црно, а на дуксерици има нацистичку свастику.

У учионици где је пронађено његово тело, столице и столови су преврнути, а по поду су разбацане школске торбе ученика.

Трагедија се, по свему судећи, догодила током часа – на столовима су остали да стоје уџбеници.

Поред тела нападача пронађена су два трауматска пиштоља преправљена за испаљивање бојеве муниције, као и празни и пуни шаржери, саопштила је прес служба Руске гарде.

Руски истражитељи утврдили су касније идентитет нападача на школу. У питању је Артјом Казанцев, рођен 1988. године, родом из Ижевска, који је завршио ту школу.

„Проучава се личност нападача, као и његови погледи и окружење. Проверава се његова приврженост неофашистичким ставовима и нацистичкој идеологији“, саопштио је Истражни комитет.

Такође се додаје да је у току претрес његовог пребивалишта.

Како је раније саопштило Министарство унутрашњих послова Удмуртије, полиција је примила дојаву о пуцњави у школи број 88 у граду Ижевску. На лице места одмах су отишли припадници полиције.

Шеф Удмуртије Александар Бречалов, такође је раније саопштио да је у пуцњави у школи погинуо радник обезбеђења, а међу децом има жртава и повређених.

„У Ижевску, у школи број 88, неидентификована особа ушла је у школу, убила чувара. Међу децом има жртава и рањених“, рекао је Бречалов.

Он је истакао да је, према његовим информацијама, нападач извршио самоубиство.

Како је навео, полиција је опколила школу, а све хитне службе раде на лицу места.

Ученици и наставници тренутно су евакуисани.

 

Извор: "Спутњик"

 

Последњи пут ажурирано ( понедељак, 26 септембар 2022 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 45 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.