header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Адвокат: Зашто је хиљадама хасида у Украјини дозвољено да се моле, а православним хришћанима није? Штампај Е-пошта
среда, 28 септембар 2022

 Адвокатica је напоменуla да се хиљаде јеврејских ходочасника слободно окупља на масовним молитвама, док се митрополиту Лонгину суди због организовања литије.

До 26. септембра 2022. године у Уман је стигло више од 23.000 јеврејских ходочасника, који се слободно окупљају на масовне молитве, док је против настојатеља Банченског манастира митрополита Лонгина састављен протокол због организовања много мањег молитвеног хода, напоменуа је помоћница -  консултант заменика Камјанец-Подолског Градског већа, адвокат и старешина Свеукрајинског сестринства Марије Магдалине Викторија Кохановска.

Према писању медија, у Уману је одржана масовна молитва Тикун ха-Клали у којој је учествовало на хиљаде брацлавских хасида. „Не постоји протокол и нема забране масовног догађаја“, нагласила је активиста за људска права.

Истовремено, написала је она, полиција је 24. септембра сачинила записник против Владике Лонгина и против једног верника УПЦ: „Он није био организатор догађаја, он је ходао са молитвом Богу.

 „Остаје само да се радујемо за хасиде. Њихова права да слободно практикују своју веру у Украјини поуздано су заштићена и обезбеђена од стране украјинске државе. Такође, њихову заједничку молитву нико не прогони нити ограничава... Заузврат, православни хришћанин, грађанин Украјине у својој земљи, пробудивши се ујутру, никада не може бити сигуран да му црква није заплењена, спаљена или оскрнављена“, напоменула је активисткиња за људска права и додала да доживљава „бол и очај због наше Украјине и двоструких стандарда“.

Како је писао СПЖ, митрополит Лонгин се обратио председнику због заузимања цркава од стране такозване УПЦ.

 

Да ли вам се допао овај прилог? „Борба за веру“ је непрофитни православни медијски ресурс који мисионари Истину Православља и нуди бесплатну информативну услугу, која постоји само захваљујући донацијама својих читалаца.
Хвала вам на подршци и од Бога вам изобиље Његових дарова! 

Последњи пут ажурирано ( среда, 28 септембар 2022 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 13 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.