header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Многаја љета исповеднику Православља! Штампај Е-пошта
субота, 08 октобар 2022

 Свештеник престао да помиње поглавара Критске цркве због јереси екуменизма

Свештеник је рекао да су његов надлежни епископ, као и поглавар Критске цркве, јеретици који не уче Православљу.

Свештеник Критске православне цркве Емануел Сарис прекинуо је помиње свог предстојатеља и надлежног епископа, оптужујући их за јерес екуменизма, преноси портал  «Вима Ортодоксия».

Свештеник је у видео снимку објављеном на Јутјубу рекао да не признаје архиепископа Критског Евгенија и надлежног епископа Ретимно-авлопотамског Продрома за јерархе, сматра их јеретицима и назива светским именима. Такође је рекао да је престао да помиње њихова имена на Светој Литургији.

Према његовим речима, архиепископ Евгеније се држи екуменизма – „свејереси нашег времена“, не поучава Православље и чини многе ствари које смућују вернике.

Поред тога, свештеник је рекао да је он „као настојатељ храма“ митрополита Ретимна и Авлопотама Продрома назвао „лажним епископом“ и позвао вернике да буду на опрезу ако се појави у парохији „без позива и са деспотизмом“.

Тврди да између њега и митрополита не постоји ништа што би их уједињавало, а свог епископа описује као „злог човека који глуми доброг“. Да би спречио могуће „провокације“ митрополита, свештеник се обратио полицији за помоћ тражећи заштиту.

 

Да ли вам се допао овај прилог? „Борба за веру“ је непрофитни православни медијски ресурс који мисионари Истину Православља и нуди бесплатну информативну услугу, која постоји само захваљујући донацијама својих читалаца.
Хвала вам на подршци и од Бога вам изобиље Његових дарова! 

Последњи пут ажурирано ( субота, 08 октобар 2022 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 8 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.