header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Да ли је папа променио Бога?! Штампај Е-пошта
уторак, 17 новембар 2009

Да ли је папа променио Бога?!

Ватикан стоји иза усташких злочина: Јевреји из Хрватске и Србије огорчени пријемом Томпсона код Папе.

Срамота је с човеком који је до пре неколико месеци викао "За дом спремни" имати било шта, али то је унутрашња ствар Католичке цркве, поручио је за "Слободну Далмацију" председник Заједнице "Бет Исраел" и историчар Иво Голдштајн коментаришући овонедељни "рукољуб" Марка Перковића Томпсона папи Бенедикту XVI.

"Томпсон је примљен код Папе баш зато што је славио покоље", тврде српски Јевреји. Голдштајн није хтео са коментарише жестоке реакције из Савеза јеврејских општина Србије, одакле се Томпсонов сусрет с Папом тумачи као одобравање Ватикана профашистичких и екстремних ставова дотичног певача.

Председник Савеза јеврејских општина Србије Александар Нећак одбацује у изјави за београдску штампу објашњења како је Томпсон био у аудијенцији код Папе као и сваки други верник и тврди да је примљен управо због тога што је славио Јасеновац и масакре над Србима.

- Тај Томпсон примљен је као човек који пропагира усташтво. Ово је доказ да вук длаку мијења, али ћуд не. Католичка црква се никада није оградила од усташких злочина, никада их није осудила. Самим тим она стоји иза њих или их подржава, оправдава - изјавио је Нећак, за којег је неприхватљива и чињеница да је Папа примио Томпсона уочи посета Ватикану двојице председника, хрватског Стјепана Месића и српског Бориса Тадића.

Осуда Католичке цркве због примања Томпсона стигла је и од председника Центра "Симон Визентал" Ефраима Зурофа, који Папин поступак оцењује врло жалосним. "То доказује да Папини службеници нису урадили свој посао и истражили ко је Томпсон пре него што су допустили његову посету, нити да Папа разуме шта се догодило на Балкану у Другом светском рату", рекао је Зуроф, додајући како је Бенедиктов сусрет с Томпсоном знак ужасног игнорисања чињеница из Другог светског рата и онога што Томпсон данас представља.

Портпарол београдске Надбискупије Католичке цркве Милутин Новаковић негира наводе да је Томпсон примљен код Папе уз заузимање клера. Новаковић поручује како Томпсоново деловање наноси штету Хрватској и Католичкој цркви у чему певача, тврди он, велика већина верника не подржава.  

Занимљиво је, на крају, додати и изјаву хрватског председничког кандидата Дамира Кајина, заступника Истарског демократског сабора: "Шта је овом Папи, је ли променио политику претходника или Бога? Верник не може бити истовремено и расиста", коментарисао је Кајин Томпсонову посету Папи.

Slobodna Dalmacija, 17.11.2009.

http://www.vesti-online.com/Vesti/Ex-YU/8033/Da-li-je-papa-promenio-Boga

Последњи пут ажурирано ( уторак, 17 новембар 2009 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 55 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.