header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow ПРАВОСЛАВЉЕ-актуелно arrow Ткачов: Усвајање закона против ЛГБТ је равно војној победи
Ткачов: Усвајање закона против ЛГБТ је равно војној победи Штампај Е-пошта
понедељак, 17 октобар 2022

 Москва. 17 октября. ИНТЕРФАКС – Познати проповедник протојереј Андреј Ткачов се заложио за што брже усвајање закона о забрани ЛГБТ пропаганде, који је, по његовом мишљењу, неопходан за успешно окончање специјалне војне операције Руске Федерације у Украјини.

 „Грех није приватна ствар човека. Посебно морално покварена личност је друштвено опасна, она доноси смрад свог пропадања далеко изван своје спаваће собе и својих личних упражњавања. Савремени нови светски поредак, против кога је Русија објавила рат, захтева новог човека. Нови човек, актер нове светске историје, мора да има нову етику – то је содомска етика новог човека. Вавилонској блудници је потребан човек да буде психички празан и морално прљав“, рекао је отац Андреј. у понедељак на парламентарним саслушањима у Државној Думи.

 „Дакле, све оно против чега се делује“, додао је он, „све оно што човека испуњава правим садржајем, све што штити његов морал, јесте питање које је заиста упоредиво са победом на бојном пољу, а закон за који се надам да ће држава усвојити -  мислим да је то једнако великој војној победи“.

Према речима свештеника, овај закон ће бити веома важан за успех Русије у НВО. „Победу даје Бог, не било коме, већ онима који су морално вредни ове победе“, рекао је он.

Осим тога, додао је представник Цркве, овај закон првенствено штити децу, па је његово усвајање „питање наше будућности“. „За коју слику будућности човек треба да се бори, за коју слику будућности се човек не плаши да умре?“ упита свештеник.

Последњи пут ажурирано ( понедељак, 17 октобар 2022 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 25 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.