header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow ПРАВОСЛАВЉЕ-актуелно arrow Измирили се критичар и афирматор укроафашистичке секте "ПЦУ"
Измирили се критичар и афирматор укроафашистичке секте "ПЦУ" Штампај Е-пошта
недеља, 23 октобар 2022

 Митрополит кикски и тилиријски Никифор измирио се са Архиепископом Нове Јустинијане и целог Кипра Хризостомом II током посете Архијерејском двору 18. октобра 2022. године. Састанак архијереја протекао је у емотивној атмосфери уз присуство још двојице свештенослужитеља, преноси orthodoxianewsagency.gr.

Како су новинској агенцији рекли црквени извори, узајамно праштање је била сврха посете митрополита Никифора поглавару, који је последњих дана био у кревету због погоршања здравља.

Владика је приликом сусрета рекао Његовом Блаженству: „Благословени мој, дошао сам да опростимо један другом, да нас обојицу Христос затекне спремне. Тада су се митрополит Никифор и архиепископ Хризостом загрлили. „Господ нека ти опрости“, рекао је један. „Господе, опрости нам“, додао је други.

Митрополит кикски и тилиријски Никифор један је од јерарха Кипарске православне цркве који се противио канонском признању такозване „Православне цркве Украјине“. Више пута се о овом питању изјашњавао у беседама и медијима, заузимајући принципијелан и доследан став.

Како је раније саопштено, стање Његовог Блаженства Архиепископа кипарског Хризостома, који се више од четири године стрпљиво бори против рака, погоршало се ове недеље.

Последњи пут ажурирано ( недеља, 23 октобар 2022 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 28 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.