header image
НАСЛОВНА СТРАНА
(Некада) православни Богословски факултет у Београду издаје јеретичке књиге Штампај Е-пошта
понедељак, 28 новембар 2022

 Помаже Бог браћо,

Недавно смо на једном сајту, тражећи одређену православну литературу, наишли на комплет књига (трилогију) Сергија Булгакова, бившег марксисте и потоњег професора ''теологије'' у Паризу (на институту који нажалост носи име св. Сергија), познатог по својим јеретичким учењима.

Ове књиге издао је тзв. Православни богословски факултет (ПБФ) у Београду.

Трилогија садржи између осталог његово софијанско учење (видети садржаје на сликама), као и поглавља са писанијем осуђених јеретика Дидима Александријског, Диодора Тирског, Теодора Мопсуестијског и Несторија, који су анатемисани заједно са својим поганим и богохулним учењима на Петом васељенском сабору. Поред њих ту је и поглавље са учењем Теодорита Кирског чија су поједина неправославна дела осуђена од стране истог Сабора.

Лажно учење софијанства разобличили су свети Јован Шангајски и свети Теофан Полтавски. Мислимо да је само учење осуђено и од стране РПЦ МП и РПЗЦ.

Свако добро од Господа

браћа Александар и Петар

 


 

Да ли вам се допао овај прилог? „Борба за веру“ је непрофитни православни медијски ресурс који мисионари Истину Православља и нуди бесплатну информативну услугу, која постоји само захваљујући донацијама својих читалаца.
Хвала вам на подршци и од Бога вам изобиље Његових дарова! 

Последњи пут ажурирано ( понедељак, 28 новембар 2022 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 49 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.