header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow СВЕТ ОКО НАС arrow У Аустрији почеле припреме за “Блекаут”- Објављен хитан план мера
У Аустрији почеле припреме за “Блекаут”- Објављен хитан план мера Штампај Е-пошта
среда, 30 новембар 2022

 Аустрија се припрема за могуће зимске рестрикције, увођењем плана о хитним мерама ако дође до нестанка електричне енергије. По плану аустријске владе продавнице хране мораће да деле оброке током рестрикција.

План за ванредне ситуације има за циљ да обезбеди критичне залихе за грађане у случају масовних нестанка струје.

Аустрија је у уторак представила хитне мере како би обезбедила храну и друге основне потрепштине за људе у случају нестанка струје ове зиме. Планом, објављеном на веб страници Министарства пољопривреде, региона и туризма земље, налаже се да све продавнице прехрамбених производа у Аустрији остану затворене првог дана потенцијалног нестанка струје.

Другог дана продавнице ће остати затворене, али ће деловати као центри из којих ће се становницима давати пакете са свежим производима, између 10.00 и 15.00 часова.

Поред тога, продавнице ће нудити припремљене пакете са водом, дуготрајним хлебом, конзерве, полупроизводе и свеће које ће се продавати за готовину. Производи за бебе и хигијенски производи биће доступни на захтев.

Од трећег дана биће у понуди само производи из сувог асортимана, из безбедносних разлога.
Сви главни аустријски трговци на мало пристали су на шему, укључујући Шпар, Маxимаркт, Била, Пени, Лидл, Фрисч, Унимаркт, М-Преис и друге.

Становницима је саветовано да се обезбеде залихе храном са дугим роком трајања и залихама од 14 дана код куће, као и да држе мале апоене у готовини у износу од око 100 евра по члану породице.

Шема је припремљена у координацији са Аустријском привредном комором (WКÖ), Народном банком Аустрије (ОеНБ) и министарством енергетике, као и представницима прехрамбене индустрије и удружења аустријских општина (Osterreichische Gemeindebund).

Иако су званичници нагласили да је снабдевање храном у Аустрији тренутно безбедно и да је ризик од несташице струје „веома низак и мало вероватан“, они су приметили да „нови потенцијални изазови захтевају благовремену припрему како бисмо били спремни за кризу“.

„Наша индустрија трговине храном је одговорна и већ је доказала своју способност да превазиђе кризу. Решење које је данас представљено у случају могућег масовног нестанка струје је модел за целу Европу и показује да је наша прехрамбена индустрија спремна за кризу као део система критичне инфраструктуре“, рекао је председник Удружења трговаца храном Кристоф Тамандл коментаришући план.

Извор: "Нулта тачка"

Последњи пут ажурирано ( среда, 30 новембар 2022 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 28 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.