header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow СВЕТ ОКО НАС arrow Папа: РКЦ и Фанар ће једном стати за заједничку трпезу на Евхаристији
Папа: РКЦ и Фанар ће једном стати за заједничку трпезу на Евхаристији Штампај Е-пошта
четвртак, 01 децембар 2022
           Понтифекс је, обраћајући се поглавару Фанара, навео да тежи пуном заједништву, које би омогућило „сабрање за једном евхаристијском трпезом“.

Папа Фрања је, у традиционалној поруци поглавару Фанара поводом прослављања сећања на Светог Апостола Андреја, навео да тежи пуном заједништву, што ће омогућити да се Римска и Цариградска црква „окупе око исте Евхаристијске трпезе“, преноси vaticannews..

Посланица понтифекса прочитао је у цркви Св. Ђорђа на Фанару кардинала Леонарда Сандрија. Предводио је делегацију РКЦ која се помолила 30. новембра на литургији заједно са архијерејима Константинопољске патријаршије.

Папа у својој поруци напомиње да су ова и све претходне посете „израз дубине веза“ које уједињују Католичку и Православну цркву у Константинопољу и „видљиви знак“ њихове „његове наде у још дубљу заједницу“.

Папа је уверен да су поглавари Цркава позвани да „раде на обнављању јединства међу хришћанима, не само кроз потписане споразуме, већ и кроз верност Очевој вољи и разликовање подстицаја Духа“.

 „Молитвом и братском љубављу настојимо да постигнемо пуно заједништво, које ће нам омогућити да се једног дана, у Божје време, окупимо за истим евхаристијским столом“, уверен је папа.

Вођа Фанара је раније изјавио о намери да се установи заједнички датум празновања Васкрса с римокатолицима.

 

Да ли вам се допао овај прилог? „Борба за веру“ је непрофитни православни медијски ресурс који мисионари Истину Православља и нуди бесплатну информативну услугу, која постоји само захваљујући донацијама својих читалаца.
Хвала вам на подршци и од Бога вам изобиље Његових дарова! 

Последњи пут ажурирано ( четвртак, 01 децембар 2022 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 9 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.