header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow СВЕТ ОКО НАС arrow И њега су ућуткали: Шеф Инфоварс платформе Алекс Џоунс затражио проглашење личног банкрота
И њега су ућуткали: Шеф Инфоварс платформе Алекс Џоунс затражио проглашење личног банкрота Штампај Е-пошта
петак, 02 децембар 2022

 Власник ултрадесничарске интернет-платформе Инфоварс (Infowars) Алекс Џоунс (Alex Jones) данас је пред судом у Тексасу затажио да му се омогући лични банкрот након што му је одређено да плати одштету и казну од 1,5 милијарди долара због теорија завере које је годинама ширио у вези са масакром у школи Сенди Хук.

Џоунс је захтев предао суду у Хјустону који је специјализован за банкроте, а поднесак се односи на новац у вредности од једног до 10 милијарди долара на име дуговања према повериоцима, којих је, како се наводи, између 50 и 99, као и на имовину у вредности од једног до 10 милиона долара.

Захтев за проглашење банкрота уследио је након што је суд наложио Џоунсу да плати готово 1,5 милијарди долара на име одштете члановима породица жртава масакра у основној школи Сенди Хук, зато што је Џоунс сматрао да се овај масакр није ни десио.

Адвокат који заступа Џоунса у случају његовог банкротства још није одговорио на новинарски захтев за коментар.

Порота суда у Конектикату је у октобру ове године доделила породицама жртава 965 милиона долара на име компензације за претрпљену штету, а судија је касније додао на ту суму још 473 милиона долара на име казнене одштете. Претходно, исте године, порота суда у Тексасу је родитељима једног детета убијеног у масакру доделила 49 милиона долара на име одштете.

Захтев за банкротством привремено је зауставио све поступке пред судом у Конектикату и приморао судију да откаже за данас заказано саслушање у вези са захтевом породица жртава за обезбеђењем Џоунсове имовине и компаније како би се досуђена одштета могла исплатити.

„Као и други кукавички потези које је Алекс Џоунд подузео, овај банкрот му неће поћи за руком“, изјавио је адвокат оштећених Крис Матеи.

Он је додао да систем банкротства не штити никог ко се упушта у намерне нападе без преседана на друге особе, као што је Џоунс учинио.

„Алекс Џоунс ће бити одговоран пред америчким судством, а ми никада нећемо престати да радимо на томе да се одлука суда примени“, рекао је адвокат.

У поступцима пред судовима у Тексасу и Конектикату, родбина 20-оро убијене деце и шесторо убијених одраслих у масакру у Сенди Хуку посведочили су да су их годинама узмемиравали и претили им људи који су веровали у лажи које су се могли чути у Џоунсовим емисијама.

Један родитељ је рекао да су поборници теорија завере уринирали по гробу његовог седмогодишњег сина и претили да ће извадити мртвачки ковчег из гроба.

Џоунс се смејао одштетама сваљеним на његову Инфоварс платформу, рекавши да он има мање од два милиона долара на своје име и да неће моћи да плати тако високу одштету.

Међутим, економски форензичари су у поступку у Тексасу утврдили да Џоунс и његова компанија Фри спич системс (Free Speech Systems) заједно имају приход готово 270 милиона долара.

Фри спич системс је такође затражио проглашење банкрота.

 

Извор: "Данас"

 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 11 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.