header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow СВЕТ ОКО НАС arrow Сад се "пере": Папа појаснио своје речи о суровости Руса у Украјини
Сад се "пере": Папа појаснио своје речи о суровости Руса у Украјини Штампај Е-пошта
четвртак, 08 децембар 2022

 МОСКВА, 7. децембар/ Радио Спутњик. Папа Фрања је у свом недавном интервјуу желео да каже да суровост током ратних дејстава „не долази из руске душе“, а руски народ има велико звање, али медији су те речи протумачили на свој начин, изјавио је за РИА НовостиЛеонид Севастјанов, председник Светског савеза старовараца.

Раније је понтифекс, у интервјуу часопису Америка који издају језуити, рекао да највећу суровост током специјалне операције у Украјини „показују војници васпитани ван руске традиције“, наводећи као пример Бурјате и Чечене.

Према речима Севастјанова, он је разговарао са папом на ову тему и затражио да појасни свој став.

"Када сам говорио о Русији, говорио сам о традицији руског хуманизма, цитирајући Достојевског. Хтео сам да јасно ставим до знања да суровости рата не долазе из руске душе. Увек сам тежио да спасем руски народ, јер сам убеђен да имају велико звање, али медији нуде своје тумачење“, цитирао је Севастјанов речи понтифекса.

Према речима председавајућег Светског савеза старовераца, неке снаге покушавају да искриве мировне намере папе. Он је истакао да се понтифекс увек залаже за престанак производње и снабдевања оружјем.

 „Сматрамо да су папине речи искривљене од стране светског лобија оружја, који није заинтересован за окончање рата у Украјини. Овај лоби има агенте, а и у медијима. То ће на сваки могући начин осујетити било какве мировне иницијативе папе, дискредитујући га, искривљујући његове речи“, закључио је саговорник агенције.

Раније је радио Спутњик известио о спремности шефа Чеченије Рамзана Кадирова да папи римском покаже „нашу суровост”.

 

Да ли вам се допао овај прилог? „Борба за веру“ је непрофитни православни медијски ресурс који мисионари Истину Православља и нуди бесплатну информативну услугу, која постоји само захваљујући донацијама својих читалаца.
Хвала вам на подршци и од Бога вам изобиље Његових дарова! 

Последњи пут ажурирано ( четвртак, 08 децембар 2022 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 35 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.