header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow СВЕТ ОКО НАС arrow Путин разочаран изјавом Меркелове: Можда је требало раније да покренемо специјалну операцију
Путин разочаран изјавом Меркелове: Можда је требало раније да покренемо специјалну операцију Штампај Е-пошта
петак, 09 децембар 2022

 Специјална војна операција у Украјини можда је требало да буде покренута раније, али је Русија рачунала на то да ће постићи договор у оквиру Минских споразума, изјавио је председник Русије Владимир Путин.

Како је рекао, изјава бивше немачке канцеларке Ангеле Меркел о томе да су Мински споразуми били закључени само да би се Украјини дало време да се припреми за рат са Русијом за њега је била неочекивана.

„Искрено речено, то је за мене било потпуно неочекивано. То је разочаравајуће. Отворено говорећи, нисам очекивао да ћу то чути од бивше савезне канцеларке. Увек сам полазио од тога да је руководство Немачке искрено према нама“, рекао је Путин.

Како је додао, изјава Меркелове о Минским споразумима само говори о томе да је „све урађено исправно у погледу покретања специјалне војне операције“.

„Испоставило се да нико није ни намеравао да реализује Минске споразуме. Украјинско руководство је преко бившег председника Петра Порошенка такође то саопштило – потписао је, али није намеравао да реализује. Ја сам се ипак надао да ће други учесници у споразуму бити искрени према нама. Испоставља се да су нас и они обмањивали и поента је била само да се Украјина напумпа оружјем и да се припреми за борбена дејства. Очигледно смо се касно оријентисали, искрено речено. Можда је све то требало покренути и раније“, рекао је руски лидер.

Поверење је на нули

Међутим, по његовим речима, Москва се надала да ће се договорити са Украјином у оквиру Минских споразума.

„Поверење је скоро на нули. Али после таквих изјава, наравно, намеће се питање поверења. Како да се договарамо? О чему? И да ли је могуће договарати се с неким? Где су гаранције? Али свеједно, на крају ћемо морати да се договарамо. Много пута сам говорио да смо спремни на те договоре, отворени смо за то, али то нас тера да се замислимо – да се замислимо с ким имамо посла“, констатовао је Путин.

 

Извор: "Спутњик"

Последњи пут ажурирано ( петак, 09 децембар 2022 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 28 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.