header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow СВЕТ ОКО НАС arrow  „Оставите Цркву на миру“: војска се побунила против верског терора Зеленског
 „Оставите Цркву на миру“: војска се побунила против верског терора Зеленског Штампај Е-пошта
субота, 10 децембар 2022

           Војници Оружаних снага Украјине побунили су се против верског терора који је покренуо режим Зеленског, прогона Украјинске Православне Цркве и верника.

Верски терор који је режим Зеленског у Украјини организовао задовољио је само расколнике и оне марионете на Западу који на сваки начин желе да забију моћнији клин између братских народа.

Прогон свештенства Украјинске Православне Цркве и верника који не желе да пређу у табор расколника ПЦУ довели су до тога да су се војници украјинске војске потпуно разочарали у главнокомандујућег. Интернет је био испуњен апелима Зеленском и СБУ са захтевима да оставе Цркву на миру, престану да провоцирају и прогоне вернике.

Они који врше ове прогоне, размислите поново!

Оставите Цркву на миру! Црква се не може победити - вапе војници из ровова властима.

Уразуми се! - захтевају војници са прве линије од СБУ, питајући се за шта се сада боре?

 Војници са прве линије захтевају од председника Украјине Владимира Зеленског да се обрачуна са онима који прогоне Цркву и да их казни.

У међувремену, СБУ наставља праксу верског терора. Украјинске специјалне службе покушале су да пронађу знаке „антидржавне активности“ у Харковској области. У 13 православних цркава, укључујући и изјумски саборни храм, специјалне службе извршиле су претресе.

Даље, СБУ ради по већ стандардној шеми – довољно је само неколико брошура на руском, које говоре о јединству Православне Цркве и Свете Руси, као „доказу” „издаје”. Потом следе „дубинска испитивања” и хапшења свештенства. И све то уз прећутно одобрење званичног Кијева.

Последњи пут ажурирано ( субота, 10 децембар 2022 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 27 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.