header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow ПРАВОСЛАВЉЕ-актуелно arrow Ослобађајућа пресуда за митрополита китирског Серафима
Ослобађајућа пресуда за митрополита китирског Серафима Штампај Е-пошта
среда, 14 децембар 2022

 Епископ китирски Серафим, коме је судила Друга трочлана Пирејска племелиодикија због кршења забране одржавања Свете литургије током марта 2020. године, због мјера пандемије по циркулару Светог синода, ослобожен је од оптужбе.

Пирејски митрополит Серафим је такође учествовао као свједок одбране на суђењу. 

Према информацијама Kythera.News, када је почело суђење и представљени браниоци, предсједник суда им је рекао: „Почаствовани сте овом одбраном“. 

Суђење је завршено за 15 минута. Тужилац је предложио ослобађајућу пресуду, док се предсједник судског вијећа митрополиту китирском обраћао са „високопреосвећени“. 

Када је изречена ослобађајућа пресуда, публика је аплаудирала.

Како преноси Катимерини, 20. марта 2020. године, митрополит китирски Серафим отворио је врата митрополијског храма Часног крста у Китири и позвао вјернике на службу, коју је обављао у редовном режиму, упркос антипандемијској забрани, и дао налог да се уз звоњаву звона позове вјерни народ да присуствује служби у цркви. 

Сјутрадан је митрополит медијима изјавио да енциклика архиепископа атинског у вријеме одржавања службе није била стигла. Због наведеног је против митрополита поднијета кривична пријава.

 

Да ли вам се допао овај прилог? „Борба за веру“ је непрофитни православни медијски ресурс који мисионари Истину Православља и нуди бесплатну информативну услугу, која постоји само захваљујући донацијама својих читалаца.
Хвала вам на подршци и од Бога вам изобиље Његових дарова! 

Последњи пут ажурирано ( среда, 14 децембар 2022 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 10 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.