header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow ПРАВОСЛАВЉЕ-актуелно arrow Бугарска Православна Црква признала аутокефалију „Македонске православне цркве“
Бугарска Православна Црква признала аутокефалију „Македонске православне цркве“ Штампај Е-пошта
четвртак, 15 децембар 2022

 У диптих бугарског патријарха Неофита биће уврштено име вође Македонске цркве "архиепископа" Стефана.

Свети синод Бугарске Православне Цркве, којим је председавао патријарх Неофит, признао је 13. децембра 2022. године аутокефалност коју је Српска Православна Црква доделила цркви Северне Македоније, пише фанариотски сајт doxologiainfonews.com.

Бугарска патријаршија је признала за канонски Томос који је патријарх Порфирије издао цркви Северне Македоније, али Синод БПЦ сматра да ову цркву треба звати „Православна црква у Републици Северној Македонији“.

Бугарски патријарх Неофит ће у свој диптих унети име архиепископа охридског Стефана, али као „архиепископа Републике Северне Македоније и Скопља“.

Раније је и Синод Пољске Цркве признао каноничност Македонске цркве.

 

Да ли вам се допао овај прилог? „Борба за веру“ је непрофитни православни медијски ресурс који мисионари Истину Православља и нуди бесплатну информативну услугу, која постоји само захваљујући донацијама својих читалаца.
Хвала вам на подршци и од Бога вам изобиље Његових дарова! 

Последњи пут ажурирано ( четвртак, 15 децембар 2022 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 7 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.