header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow МИСИОНАР arrow Са нашег "Телеграм" канала: духовно злато којим се небо купује...
Са нашег "Телеграм" канала: духовно злато којим се небо купује... Штампај Е-пошта
четвртак, 15 децембар 2022

 Када угледаш икону Пресвете Богородице, обрати срце своје к Њој, Царици Небеској, и заблагодари јој што се јавила тако спремна на послушност вољи Божијој, што је родила, одхранила и подигла Искупитеља света, и што у нашем невидљивом рату никада не оскудева њено заступништво и њена помоћ нама.

Преподобни Никодим Светогорац

+ + +

„Не спасава место човека, већ настројење. Адам, праотац наш, пао је у рају, а Лот праведни је и у Содому себе сачувао“.

 Имајте трпљење у Господу у дан невоље, да би те покрио у дан гнева.

 Пошто не желимо да трпимо ни малу тугу ради Господа, нехотице упадамо у многе и тешке туге.

 Сада постоје две врсте туга које окружују сваког човека под сунцем: туга по Богу и туга светска. Немогуће је проћи прави живот без иједне од њих: било без туге по Богу, било без туге светске. Светска туга је тешка и неузвраћена, али туга по Богу има наду у вечни живот.

Свети Јефрем Сирин

+ + +

         У наше време је веома тешко. Без вођа, без књига, без услова за живот. И на овом путу – скрећем вам пажњу, наглашавам – на овом тешком путу, као што се види код свих Светих Отаца, најважније је, најтеже је довести човека до СМИРЕЊА, јер је гордост привела и Деницу и Адама к паду. И ово је пут Господњи за човека који је свом душом одлучио да живи Господа ради да би се спасао. А БЕЗ СМИРЕЊА ЧОВЕК СЕ НЕЋЕ СПАСИТИ. Иако не постижемо праву смирење, можемо, да тако кажем, достићи почетни ниво.

          Игумaн Никон (Воробијев)

 

Да ли вам се допао овај прилог? „Борба за веру“ је непрофитни православни медијски ресурс који мисионари Истину Православља и нуди бесплатну информативну услугу, која постоји само захваљујући донацијама својих читалаца.
Хвала вам на подршци и од Бога вам изобиље Његових дарова! 

 

Последњи пут ажурирано ( петак, 16 децембар 2022 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 28 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.