header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow ПРАВОСЛАВЉЕ-актуелно arrow Препоручује се за погавара по мери Новог светског поретка
Препоручује се за погавара по мери Новог светског поретка Штампај Е-пошта
петак, 16 децембар 2022

 Кипарски владика је рекао да се у његовој епархији свештенство и верници уче да се боре против родне неравноправности и родног насиља.

Митрополит тамасоски и оренијски Исаија је 14. децембра 2022. године, говорећи о ЛГБТ, абортусима и еутаназији, рекао да је немогуће осуђивати законске и личне одлуке људи.

 У интервјуу кипарском издању „Репортер“, митрополит Исаија је приметио да „нажалост, у Цркви су понекад постојале предрасуде и погрешна пракса у погледу равноправности и повећања вредности жена“.

Он је рекао да су тренутно већина запослених у тамасоској митрополији „на свим нивоима управљања жене“. Поред тога, „кроз програме и семинаре учимо свештенство и вернике како да се боре против родне неравноправности и родног насиља“.

Поводом конверзионе терапије за ЛГБТ представнике, митрополит Исаија је рекао да воли и подржава сваког човека, „без насилних захтева да се меша у његов живот“.

Говорећи о абортусу, еутаназији и кремацији, као и о могућности политичке интервенције у овим стварима, митрополит Исаија је рекао да је „наша брига да обезбедимо да људски живот не буде прекинут из друштвених разлога, али да истовремено не треба насилно интервенисати и осудити правне и личне одлуке људи без, у суштини, предлога за решавање проблема».

Раније смо већ известили о изјави писао да, , ако он постане поглавар Кипарске цркве, питање признања ПЦУ неће бити разматрано (овде:).

 

Повезани текстови:

- Још један Кипранин "пада"?

 

Да ли вам се допао овај прилог? „Борба за веру“ је непрофитни православни медијски ресурс који мисионари Истину Православља и нуди бесплатну информативну услугу, која постоји само захваљујући донацијама својих читалаца.
Хвала вам на подршци и од Бога вам изобиље Његових дарова! 

 

Последњи пут ажурирано ( уторак, 20 децембар 2022 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 27 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.