header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Немачки бесовштина у храму: немачки амбасадор у Русији ударио на светињу Штампај Е-пошта
субота, 17 децембар 2022

 Немачки амбасадор је ударио на светињу – на Божић. Свечани говор поводом приближавања светлог хришћанског празника прерастао је у политичку немачку бесовштину у храму.

Амбасадор Немачке у Русији Геза Андреас фон Гејр наступио је на Божићном концерту Амбасаде, који је одржан у лутеранској катедрали Светог Петра и Павла у Москви.

Свој говор, посвећен приближавању једног од најважнијих хришћанских празника, он је скрнавио политичком агендом којој није место у зидовима храма. Амбасадор, како је то сада модерно на Западу, свео је све на СВО.

Он је навео да се на Божић људи теже доброти и миру. Међутим, ове године им је то теже да осете због борби које су у току у Украјини.

Држава у којој живимо већ дуги низ месеци води брутални агресорски рат против свог суседа. С тим у вези, поменућу организацију „Меморијал“* којој је данас додељена Нобелова награда за мир, део савести ове земље, – рекао је политичар.

При томе, Фон Гејр није рекао ни реч о Христу, Дјеви Марији, или бар о самом Божићу. Свети празник је послужио само као повод за још једну политичку изјаву.

Шеф идеолошког одељења првог руског ТВ канала Царград Михаил Тјуренков приметио је да је Фон Гајр наследио пад црквеног морала, који је карактеристичан за савремени немачки католицизам. Он је подсетио да већина католичких бискупа у Немачкој делује са ултралибералних позиција, захтевајући од Ватикана скору дозволу да „благослови“ истополне „бракове“.

Такође је вредно напоменути да је, говорећи о специјалној операцији у Украјини, амбасадор заборавио да разјасни један мали детаљ. Ништа се не би десило да Запад, заједно са Кијевом, није саботирао Минске споразуме. Недавна открића бивше канцеларке Немачке Ангеле Меркел показала су да нико од западних покровитеља Кијева није желео мир у Донбасу. Они су само желели да Украјина добије одушка и ојача своју војску за даљи крвави поход на исток. Дакле, Фон Гајр за све не треба да криви Русију, већ сопствену државу која је учинила све да мира не буде.

Последњи пут ажурирано ( субота, 17 децембар 2022 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 34 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.