header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow СВЕТ ОКО НАС arrow Папа Фрања потписао да ће се одрећи службе у случају лошег здравља
Папа Фрања потписао да ће се одрећи службе у случају лошег здравља Штампај Е-пошта
недеља, 18 децембар 2022

 Папа Фрања изјавио је да је пре готово десет година потписао писмо оставке у случају да га здравствени проблеми буду спречавали да обавља своје дужности.

У изјави за шпански дневник АБЦ објављеној данас, папа је рекао да је већ потписао писмо оставке и да га је предао тадашњем државном секретару Ватикана Тарћизу Бертонеу, пре него што је он отишао у пензију 2013. године.

„Потписао сам оставку и рекао му ‘у случају медицинске или друге спречености ево моје оставке. Имате је'“, рекао је папа, који је напунио 86 година 17. децембра.

На питање новинара да ли хоће да се та информација зна, папа је одговорио „зато вам је говорим“, наводећи да не зна шта је Бертоне даље урадио са тим писмом.

Папа пати од проблема са коленом који се не могу отклонити операцијом и због којих је последњих месеци приморан да се креће у колицима.

Он је због болова морао да откаже или смањи активност више пута протекле године и признао је у интервјуу у јулу да је морао да успори свој рад.

„Мислим да у мојим годинама са овим ограничењем треба да се мало сачувам да бих могао да служим Цркви. Или да размислим о могућности да се повучем“, рекао је папа.

Папин претходник Бенедикт XVI поднео је оставку 2013. године због слабог здравља и од тада живи у Ватикану.

 

Извор: "Н1"

Последњи пут ажурирано ( недеља, 18 децембар 2022 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 18 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.