header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow ПРАВОСЛАВЉЕ-актуелно arrow Патријарх јерусалимски подсетио новоизабраног Архиепископа кипарског на потребу очувања јединства
Патријарх јерусалимски подсетио новоизабраног Архиепископа кипарског на потребу очувања јединства Штампај Е-пошта
уторак, 27 децембар 2022

 Његово Блаженство Патријарх јерусалимски Теофил III упутио је честитку Митрополиту пафоском Георгију поводом избора за Предстојатеља Кипарске Православне Цркве. У својој поруци, Његово Блаженство је указао на потребу очувања црквеног јединства у временима сукоба, извештава 24.12.2022. jerusalem-patriarchate.info.

 „У ово време, када расколи и несугласице потресају јединство наше Једне Свете Саборне и Апостолске Православне Цркве, потребан је сваки разуман напор од стране свих Предстојатеља братских Помесних Православних Цркава да обезбеде и сачувају богооустројено јединство, тако да „једним устима славимо Бога и Оца Господа нашег Исуса Христа“ (Рим. 15,6)“, написао је патријарх Теофил.

Његово Блаженство је такође честитао митрополиту Георгију избор на место архиепископа новојустинијанског и целог Кипра: „Хитамо из Свете земље да вам срдачно честитамо и помолимо се у пећини Рођења у телу Господа нашег Исуса Христа за благодаћу испуњено, плодоносно и у Духу Светом управљајуће, архијерејско и пастирско служење за очување свештено наслеђа наше православне вере и обнављање националног јединства на многострадалном Кипру.”

Како је раније саопштено, Свети синод Кипарске православне цркве изабрао је митрополита пафоског Георгија (Папахризостома) за новог предстојатеља. Гласање је обављено ујутру 24. децембра 2022. године после Свете Литургије у капели Апостола Варнаве при згради Архијерејског намесништва.

 

Последњи пут ажурирано ( уторак, 27 децембар 2022 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 7 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.