header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow СВЕТ ОКО НАС arrow „Боже утеши гејеве“: Англиканци препевавају стару божићну песму из 17. века
„Боже утеши гејеве“: Англиканци препевавају стару божићну песму из 17. века Штампај Е-пошта
четвртак, 29 децембар 2022

 Англиканска парохија је такође обећала утеху за жене које су „кроз историју“ понижавали и злостављали мушкарци.

Англиканска парохија Свих Светих и Свете Тројице у Лафбороу, Лестершир, прерадила је стару божићну песму из 17. века «God Rest Ye Merry, Gentlemen» у духу времена. У тексту су се појавиле речи да ће Господ утешити хомосексуалце и оне који се нису определили у својој родној оријентацији, пише Дејли мејл.

Англиканци су задржали само прва два реда оригинала и хор „вести о радости и утехе“.

Други стих новог коралног текста обећава „утеху од Господа“ женама „које су мушкарци понижавали, кроз историју игнорисане и презрене, оскврњивали и протеривали“.

У трећем стиху, англиканци су обећали „утеху од Господа“ „квирима и сумњичавцима“.

Сем Маркгрејв, члан Генералног синода Енглеске цркве, коментаришући измењени текст, изјавио је да је „апсолутно одвратно користити чин обожавања нашег Господа и Спаситеља за промовисање политичке идеологије која је супротна учењу цркве Енглеске“.

Заузврат, англикански свештеник Метју Фирт је рекао да су у новим текстовима „све идеје о Христу као Спаситељу избрисане. Тријумф над влашћу Сатане је избрисан. И читава историја Рођења Христовог је избрисана.“

Истовремено, сама парохија је на ФБ страници навела да се, упркос негативним коментарима током извођења корала, „нико од оних који су дошли на службу није жалио“.

Божићна песма «God Rest Ye Merry, Gentlemen» је веома честа у хришћанском свету. На пример, њено извођење од стране групе «Pentatonix»  добило је више од 70 милиона прегледа на Јутјубу.

Иначе англиканска содомитска антицрква стрмоглаво губи вернике.

 

Приређивач: "Борба за веру"

Последњи пут ажурирано ( четвртак, 29 децембар 2022 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 29 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.